Безсъние и достоверност на всяка цена: Безпогрешното гуру на трансферните новини

2268
Безсъние и достоверност на всяка цена: Безпогрешното гуру на трансферните новини
Снимка: Фейсбук/ Фабрицио Романо

1 февруари е дата за размисъл и оценка за клубовете от петте топ първенства на Европа. Поводът е затварянето на зимния трансферен прозорец, който и тази година впечатли с топ сделки, а последните часове по традиция бяха изключително интензивни. В крайна сметка Висшата лига заема лидерското място по похарчени суми с рекордните 815 милиона паунда (923 млн. евро).

Последният месец ще бъде запомнен най-вече с умопомрачителните сделки на Челси. Новият собственик Тод Боели похарчи повече, отколкото всички отбори в останалите 4 топ първенства взети заедно. Изненадващите трансфери на звездите на редица грандове в други класни отбори и провалените сделки в последния момент са само част от цялата „лудост“, наречена „Зимен трансферен прозорец“.

Фабрицио Романо: Най-достоверният източник за трансфери

Кой пръв съобщава слуховете и осъществените споразумения на аудиторията? Отговорът в повечето случаи е Фабрицио Романо. Италианският журналист безспорно е символ за актуална, обективна и достоверна информация. Това, което го отличава от останалите му колеги, е винаги точната, проверена и безгрешна футболна новина.

„Знам, че много мои колеги възприемат обявяването на трансферни новини като някакво състезание. Истината е, че не винаги можеш да обявиш новината първи. Моята цел, моята мисия е винаги да имам правилната информация. Естествено, че най-добрият вариант е да си първи и да имаш достоверна информация. Обичам го! Но най-важното за мен е да съм 100% сигурен в това, което казвам. Мисля, че по тази причина хората ми се доверяват“, споделя журналистът.

Как започва всичко за Романо

Фабрицио Романо е само на 18 години, когато съобщава първата си голяма трансферна новина. Шест месеца след като започва работа за малък сайт в родната си Италия, с него се свързва агент, който се опитва да уреди трансфера на двама млади таланти от академията на Барселона, а именно Жерар Деулофеу и Мауро Икарди. Новината за Икарди е големият пробив на италианеца.

Роденият в Неапол журналист през годините работи за авторитетни медии като „Скай Спортс Италия“ и „Гардиън“, където е изградил ценни контакти с футболни агенти и клубове от цяла Европа. „На първо място поддържам контакт с агентите, после със спортните директори и накрая, евентуално, с играчите. За разлика от преди 5-6 години, в момента футболните агенти са много важни и те имат най-точната информация“, посочва Романо.

„Here we go!“ – фразата на Фабрицио Романо

Изразът е категорична гаранция за футболните фенове, че даден трансфер се е реализирал. Фабрицио споделя, че фразата е придобила популярност случайно. След като я употребил веднъж, по-късно големите клубове сами изразявали желание да се използва. „Не е станало нарочно, но ми харесва, че си имам своя запазена марка", гордо заявява той в свое интервю.

Огромното желание, силната страст към работата и безкомпромисният професионализъм биха запазили още дълго време популярността на италианеца. Фабрицио Романо безапелационно е сред най-известните спортни журналисти в света. Имайки предвид, че по време на трансферен прозорец спи по пет часа на ден, и то в най-тихия откъм новини диапазон - между 5 и 10 сутринта, това е напълно заслужено!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Спорт по телевизията днес - 7 май 2024 г.

„Орлите“ разкъсаха „червените дяволи“: Издънка на Юнайтед в борбата за Европа (ВИДЕО)

Официално: Емблематичен клуб от Висшата лига сменя треньора си в края на сезона

Скръбна вест! Почина емблематичен треньор във футболната история

Холивудска звезда закупи голям дял в Лийдс

Непобедимите: Байер Леверкузен размаза палача на Левски (ВИДЕО)

Ливърпул разнищи Тотнъм в 6-голово шоу, Челси разгроми Уест Хям (ВИДЕО)

Лео Меси твори! 5 асистенции и 1 гол на аржентинския гений за разгром на Интер Маями (ВИДЕО)

Няма спирка! Нов хеттрик за Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия (ВИДЕО)

Гьозтепе на Мъри размаза лидера в шампионски сблъсък (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят