X
 
 

Момче, израсло в дом, намери чанта с 3000 евро и 1450 лева и ги върна на собственичката  

6026 0
photo of Момче, израсло в дом, намери чанта с 3000 евро и 1450 лева и ги върна на собственичката  
Снимка: Личен архив
Момче, израсло в дом за сираци, намери дамска чанта с 3000 евро, 1450 лева, 9 дебитни карти и лични документи. Чрез медии и Фейсбук обяви място за среща със собственичката пред полицията в Смолян, в 12 часа пред полицията, за да й ги предаде.

30-годишния Илия Савов намерил чантата до сградата на „Български пощи“ в областния град по време на зрелищното автомобилно шоу Smolyan race.  

Затварят и последните домове за сираци във Варненско

Три институции за деца, лишени от родителска грижа, са закрити в област Варна, съобщават от Областния информационен център. В тях са би...

През декември месец миналата година младият мъж намери портмоне на възрастна жена до кино „Дружба“ в Смолян с 1000 лева в него и евро. В джоба си имал едва 50 лева. Тогава Илия пак издири собственичката и й върна портмонето с парите. Пенсионерката опитала да го възнагради финансово, но той приел само шоколад.

Илия е израснал в дом за сираци в Широка лъка. Откак е пълнолетен не спира да работи - зимата като ски-патрул на Пампорово, лятото на морето, И вярва, че трябва да си добър човек, за да успееш.

И тогава, и сега казва, че нито за миг не си е помислил да прибере за себе си парите, макар да има нужда от тях.

Инициативен комитет застана срещу закриването на останалите домове за деца в България

Учредиха инициативен комитет „С грижа за всяко дете“, който ще настоява за преразглеждане на националната стратегия за деин...

Той мечтае един ден да има собствено семейство и да даде на него тази грижа, която той не е получавал никога.  

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално