Събират пари за нов филм за Левски

28039
Събират пари за нов филм за Левски

Новият игрален филм за Васил Левски цели да се постави начало за нова история в българското кино, да се правят стойностни филми по българска класическа литература и възпяваща националните ни герои, като най-светлият от тях е Васил Левски. Това каза Максим Генчев, режисьор и автор на идеята, предаде Фокус.

Това трябва да го видят на екрана много хора, защото всеки носи в душата си патриотизъм и родолюбие, посочи той.

Абсурд: Изчезна договорът за докладите срещу Ботев и Левски

Пълен хаос настана в Комисията срещу дискриминацията. След лавината от протестни коментари срещу безумния доклад, който преразглежда мя...

В рамките на национална дарителска кампания се събират средства за нов игрален филм за Васил Левски. „Имаме открита SMS кампания, на която не разчитаме изцяло, тъй като целта й е по-скоро да оповести съществуването на този проект. Повечето българи, които пускат SMS-и, искат да видят филма”, каза той. Разчита се минимум 2 млн. българи в България да отидат да гледат филма и поне 1 млн. от общо около 9 млн. българи, които живеят в чужбина.

„Доста фирми се обаждат, родолюбиво настроени бизнесмени, които искат да дарят. Мисля, че и държавата ще ни предложи помощ в един момент. Имаме две общини, които са приобщени, преговаряме с трета. Няколко други ни търсят”, добави той. 112 000 души са дарили средства към този момент. Съдържанието на SMS-а е DMS KINO, а номерът е 17 777. Стойността на SMS-а е 1 лв.

Има предания в моя род, че една от прабабите ми някъде е срещала този герой. Останало ми е в детството съзнание, че това е много голяма светлина за България, каза Генчев. В един момент реших, когато вече се задръсти киното от интровертни истории, които оплюват родината, с които взимат награди по фестивали в чужбина, не харесвайки България, че е време да се направи този филм. Това е доста пикантно за фестивалите – да награждават филми, на които съответната страна е лоша дестинация за туризъм, за инвестиции и т.н. Изпитвам един вътрешен гняв към това предателство, добави Максим Генчев. Според него причините за това да не е бил направен досега такъв филм са страхът да се поеме отговорност и големият риск, защото всеки българин има своя Левски в съзнанието си. Самият герой е лишен от его. Всичко неестествено, всичко свръхестествено, което човек би могъл да си помисли и да каже, се отнася за нормалния живот на Апостола на свободата, добави още Максим Генчев.

Редактор: Десислава Ушатова

Как се палят клади в нета

В суматохата около храброто опълчение в нета срещу доклада на Комисията за защита от дискриминация не знам дали някой разбра: никой ням...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини