Деца от Ивайловград – главни герои в инициатива „Преобрази моя град“

5045
Деца от Ивайловград – главни герои в инициатива „Преобрази моя град“

С началото на лятната ваканция, Арт работилничка „Детска планета“ в Ивайловград, стартира нова инициатива „Преобрази моя град“. Децата, които я посещават, ще освежават стени, огради, стълби и тротоарни площи. С ръководителя си Христина Тонева, с общи усилия се надяват да творят красоти и да заредят с добро настроение и положителни мисли своите съграждани. Г-жа Тонева е сигурна в способностите, ентусиазма и желанието на участниците.

Идеята е чрез уличното изкуство хората да гледат по-весело в ежедневните си дела и мислите им да са по-позитивни.

Община Ивайловград започва изграждането на детски игрови център на открито

Община Ивайловград започва изграждането на изграждането на детски игрови център на открито, който ще бъде достъпен за децата и техните ...

В работилничката по приложни изкуства към НЧ „Пробуда – 1914“ децата имат възможност да рисуват и изработват декупаж от рециклирани материали, глина и други. Тя е целогодишна и се провежда два или три пъти в седмицата. Отскоро заниманията се провеждат в обновения Детски комплекс на Община Ивайловград. Децата, които посещават занятията, са на възраст от 2 до 5 клас. Понякога в инициативите се включват и креативни родители.

Активно взимат участие и в украсата на града, която се прави по повод празници. В такива случаи те винаги имат и изнесена работилничка в която се включват всички деца и гости на града. Преди Коледа заниманията са по цял ден, в продължение на седмица. Изработените предмети се продават на Благотворителния базар. Понякога част асортиментите се продават и на ежегодния фестивал „Кулинарното наследство на Тракия“ на символични цени. Изработват и картички по повод национални празници за институциите.

Включвали са се в Европейска седмица за рециклирани материали с направата на снежни човеци от гуми. Участвали са в конкурси за рисунки и са имали съвместна работилничка и с Дома за стари хора в града.

Някои от нещата, които изработват, остават в читалището за изложби, други, малките майстори си ги взимат в къщи, а трети подаряват на детската градина или държавни институции по различни поводи.

Община Ивайловград с поредна благотворителна инициатива

Всяка година Община Ивайловград и Съюзът на тракийските дружества в България организират и провеждат Национален младежки тракийски събо...

Средствата за осъществяването на идеите са осигурени от читалището, а когато се правят украси за града, те са от общината. Участието на децата е напълно безплатно.
Освен да майсторят в „Детската планета“ много често през събота или неделя отиват в гората за материали или до туристически обекти в близост.

В момента идеята, която ръководителят осмисля, е да реставрират стари мебели, които ще послужат или за декор в театъра, или хората ще могат да си купят на Коледния благотворителен базар.

Източник: Sakarnews

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com