Ивайловград получи 1 470 000 лв. за спортно-развлекателен комплекс в кв. „Лъджа“

2694
Ивайловград получи 1 470 000 лв. за спортно-развлекателен комплекс в кв. „Лъджа“
Снимка: община Ивайловград

С решение на правителството Ивайловград получава допълнителен трансфер на стойност 1 470 000 лева за изграждане на спортно-развлекателен комплекс в кв. "Лъджа", съобщи кметът на общината Диана Овчарова.

„Искам да благодаря на Правителството, от името на жителите на община Ивайловград, за това, че изпълнява ангажиментите си за подкрепа на общините и хората, които живеят, в крайграничните райони. Използвам възможността да благодаря още и на депутати от ПП "ГЕРБ" - Хасково, за подкрепата, помощта и застъпничеството им, за реализирането на една мечта, родена в общи срещи, с жителите на кв. "Лъджа". Това за нас е доказателство, че и малките общини не са забравени. На мястото на старото училище ще се появи спортен комплекс, в който се предвижда да бъдат изградени: дeтcĸa плoщaдĸa, комбинирано игpищe зa бacĸeтбoл и вoлeйбoл, c тpибyни, фyтбoлнo игpищe, игрище за тeниc, мини фyтбoл, мyлтифyнĸциoнaлнa пиcтa, плoщaдĸa зa oтĸpит фитнec, сектори за висок и дълъг скок, ĸaфe-бap, cъблeĸaлни, cĸлaд и пapĸинг“, заяви Овчарова.

Проектът цели да създаде условия за развитието на спорта. Ивайловград е имал своите спортни висоти и много спортни награди, през годините (шах, футбол, лека атлетика).

„Вярвам, че най-много на тази новина ще се зарадват децата, а община Ивайловград ще ги подкрепи, осигурявайки им не само нужната за това материална база, но и треньори за школите, които ще работят за развитието на спорта. Ивайловград имаше нужда от това спортно съоръжение и аз съм много щастлива, че ще можем да го реализираме“, посочи още кметицата.

Тя е получила покана за още един дългоочакван проект на стойност близо един милион лева.

Община Ивайловград ще възстановява 70 % от стойността на PCR теста за изследване на коронавирус

Община Ивайловград ще възстановява 70 % от стойността на PCR теста за изследване на коронавирус - това, предложих тази вечер, на заседа...

Проектът е транасграничен и цели подобряване на условията за достъп до природни, културни и туристически обекти, чрез създаване на зони за отдих и туризъм в землището на село Ламбух, община Ивайловград и Кешан (Турция).

По проекта предстои да бъдат създадени благоприятна среда за отдих, риболов и практикуване на водни спортове във водите на язовир Ивайловград, а чрез изграждането на туристическите пътеки и панорамния път - да превърнат землището на село Ламбух и района на язовир Ивайловград в туристическа дестинация чрез по-добро използване на природното, културното и историческото наследство и свързаната с него инфраструктура.

„Вярвам, че с реализирането на двата проекта ще създадем благоприятна среда за спорт и отдих, а за туристите и гостите ни - възможност да прекарват повече време в общината. Единственото, което трябва да направим сега, е да се опазим живи и здрави всички, за да можем да изпълним проектите и да продължим да работим усърдно за превръщането на Ивайловград, в още по-добро място за живеене“, допълни още Диана Овчарова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХАСКОВО:

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Силният вятър в Хасково събори дърво върху къща

Размиг Чакърян-Ами купува ударно имоти до ГКПП Капитан Андреево

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик” (СНИМКИ)

Кметът на Ивайловград със специална покана за спектакъл по стихове на Ивайло Балабанов

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

Mъж с нож обра офис за парични преводи в Хасково, задържаха го

ВАС окончателно: Изборите за общинари в Димитровград са недействителни, ще има рокада

Първият щъркел долетя в хасковското село Подкрепа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com