Яне Янев атакува кмета на Хаскова и по линия на сина му - депутат от Реформаторския блок

8449
Яне Янев атакува кмета на Хаскова и по линия на сина му - депутат от Реформаторския блок
Снимка: БГНЕС

Трусовете във властта отново се засилиха, след като днес кметът на Хасково Георги Иванов обвини bTV в изпълнение на поръчка на премиера Бойко Борисов и ГЕРБ.

Причината за обвинението е репортаж на телевизията за имот на Иванов на стойност над 2 млн. лева. Градоначалникът обяви в прав текст, че е забогатял и е купил имота. По официални данни покупката е била на стойност 70 000 лева.

РЗС сезира Цацаров за натиск на Овчаров върху магистрати

„Корупцията остава най-тежкият проблем за нашата държава поради невъзможността да се осъществи истинска съдебна реформа вече 25 г...

Георги Иванов е баща на депутата от Реформаторския блок Станислав Иванов. Точно това обстоятелство е използвано от партията на Яне Янев – РЗС, която поставя редица въпроси на „Хасковския феодал” (бел. ред. – с такова име се обръща РЗС към Георги Иванов).

Има ли съд и прокуратура в Хасково? А НАП да не би да е частна фирма на фамилията? А РИОСВ закрита ли е в Хасково? Изобщо Хасково извън юрисдикцията на Република България ли е? С тези питания РЗС атакува по случая „Иванов”.

Но въпросите не спират – заради семейната връзка от РЗС питат и дали Реформаторският блок подкрепя Георги Иванов. Считат ли Реформаторите, че фамилията Иванови е забогатяла законно? Народния представител Станислав Иванов какви интереси на “фамилията” представлява, както се изрази баща му, скандалния кмет на Хасково? Каква е позицията на вицепремиера Меглена Кунева, реформираща органите за борба с корупцията? Предвижда ли предлаганата от нея реформа конкретни мерки срещу кметовете феодализиращи по подобен начин българските градове и общини, питат Яне Янев и съпартийците му.

Припомняме, че по времето на първото управление на Бойко Борисов Янев стартира като депутат в Народното събрание с критики спрямо лидера на ГЕРБ. Впоследствие обаче политикът и партията му смениха тона и вече няма открити критики към ГЕРБ от тяхна страна, а доста често Яне Янев се изказва по важни теми винаги с акцент и позиция, удобни на партията на Борисов.

Румен Овчаров осъди Яне Янев за клевета

Ексенергийният министър Румен Овчаров осъди лидера на РЗС Яне Янев за клеветата, че енергийният експерт и член на Националния съвет на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com