X
 
 

Парк "Марица" в Димитровград ще бъде обновен с 3.1 млн. лева

5520 0
Парк "Марица" в Димитровград ще бъде обновен с 3.1 млн. лева
Снимка: Dimitrovgrad.bg
Общинският съвет на Димитровград реши на днешното си заседание да даде зелена светлина за кандидатстването по проект за реконструкция на парка "Марица" по програмата "Региони в растеж". Половината от средствата ще бъдат от програмата, а останалите ще са от собствено участие на общината. Предварителните разчети за прогнозната стойност на реконструкцията са около 3 млн. лева.

Проектното си предложение общината трябва да направи до декември т.г., а докладна за това е включена в проект за дневен ред на предстоящото следващата седмица второ заседание на новия Общински съвет.

Ремонтните дейности в парка се предвижда да включват преасфалтиране на 50 000 км и полагането на нова настилка от вибропресовани павета около 2 декара. Нов асфалт ще бъде положен от 3-те централни алеи в парка, в пространството в началото му, където се разполага сцената за културни мероприятия.

За децата се предвижда да бъдат изградени 3 детски площадки за възрастовите групи от 0 от 3 години, от 3 до 12 години и площадка за деца над 12 години. В парка ще се изгради нов атрактивен приключенски кът, а за спортистите ще има фитнес на открито. За отдиха на гражданите и гостите на града ще бъдат монтирани нови 200 пейки и ще бъде построена ротонда в края на главната алея, водеща към река Марица. Ще бъде изградено и ново осветление в парковите пространства.

Парк „Марица” е един от трите големи парка в Димитровград. Разположен е на десния бряг и е на площ 1 400 дка. Паркът е създаден през 1952 г. има чудни алеи, но се нуждае от обновяване. Освен че е едно от любимите места на димитровградчани за спорт и отдих, в парка се провежда вече традиционният летен рок фестивал. Той посреща и национална среща на кемперисти. В него се намира и Алеята на новия живот. Срещу входа му e една от атракциите на града- алеята на гигантите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...