След 35 години завършва строителството на отсечката до Капитан Андреево

8648
След 35 години завършва строителството на отсечката до Капитан Андреево
Снимка: АПИ

Днес завършва 35-годишното строителство на отсечката от Свиленград до Капитан Андреево. Надявам се това да е краят и на прехода, който олицетворява това строителство. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при въвеждането в експлоатация на новата пътна отсечка, предаде БГНЕС.

С тези почти 9 км общата дължина на готовата магистрала е 80 км. Новият обект е изграден със средства от републиканския бюджет на стойност 35 млн. лв. Последният участък от магистрала "Марица" - отсечката от Димитровград до връзката с магистрала "Тракия" – Лот 1 ще е готов до първи октомври, увери Лиляна Павлова. 

Откриха Лот 2 на "Марица", цялата магистрала готова до октомври

След толкова премеждия най-накрая завършихме успешно изграждането на Лот 2 на АМ "Марица" Димитровград - Харманли. Мечтата за АМ "Мариц...

Шофьорите вече преминават по новото дясно платно на АМ „Марица“ между Свиленград и Капитан Андреево - от км 99+820 до км 108+510, информираха от агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Павлова връчи на шефа на АПИ инж. Лазар Лазаров Разрешителното за ползване – АКТ 16 и му пожела с грижата на добър стопанин да пазят трасето. Спазени са всички изисквания за безопасност, монтирани са еластични мантинели и дано да няма инциденти, каза строителният министър, съобщават от АПИ. С въвеждането в експлоатация на новото платно по изцяло завършена магистрала вече се пътува от Димитровград до ГКПП "Капитан Андреево". 

Водосвет за здраве и безаварийно пътуване по новата отсечка отслужи отец Константин. Първото превозно средство, което премина по новото дясно платно, минути след освещаването бе ТИР с регистрация от област Пловдив. 

В новия участък има 6 селскостопански подлеза, 2 надлеза и мост над река Канаклийска. Надлезът при км 102+550 осигурява безконфликтното пресичане на АМ "Марица" с пътя Свиленград – Пъстрогор, а съоръжението при км 103+832 – с пътя Свиленград – Левка. 

Валери Симеонов нападна Плевнелиев заради АМ "Марица"

"Президентът Росен Плевнелиев трябва незабавно да бъде разследван за безобразията на магистрала "Марица", както и за неравностите по но...

Изпълнител на обекта е "ПСТ Груп" ЕАД /"Пътни строежи", Пловдив и "ПСТ Холдинг" ЕАД/. Строителният надзор е осъществен от "Пътинвестинженеринг" ЕООД, а авторският от "Пътпроект" ЕООД. 

АМ "Марица" е по протежението на Транс-европейската транспортна мрежа и ще свързва АМ "Тракия" при пътен възел "Оризово" с Капитан Андреево на българо-турската граница. Част е от европейския транспортен коридор №IV и от Трансевропейската автомагистрала "Север-Юг". Общата дължина на АМ "Марица" от връзката с АМ "Тракия" до ГКПП "Капитан Андреево" е около 117 км.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com