X
 
 

Спортна площадка за деца и хора с увреждания откриват в Димитровград

1346 0
Спортна площадка за деца и хора с увреждания откриват в Димитровград
Снимка: Община Димитровград
Заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова и кметът на община Димитровград Иво Димов ще открият спортна площадка за деца и хора с увреждания в двора на ДЦДУ на 22 април 2019 г. от 14:30 ч., съобщиха от пресцентъра на Общината.

Мечтаната придобивка става възможна благодарение на благотворителната инициатива на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш - 2017”, в която Дневния център за деца с увреждания участва в категория „Социални проекти”. 14 943 лв. са събраните от кампанията средства, дарени от граждани, служители на банката, организации и фирми. Служителите на Групата Райфайзен България даряват лични средства по избран от тях проект, като Райфайзенбанк подкрепя дарителския им жест със сумата до 100 лв. за всяка избрана от тях кауза. Сред най-щедрите дарители на проекта "Изграждане на спортна площадка за деца и хора с увреждания" е и „Девня цимент” АД с дарение на стойност 4000 лв.

Откриха официално спорна детска площадка в центъра на Пловдив

Нова детска площадка бе откират официално днес в центъра на Пловдив. Тя се намира в междублоковото пространство на улиците "Капитан Рай...

Спортната площадка е едно функционално и модерно съоръжение за игра, което разполага с писта за бягане, комбиниран уред въртящ диск и волан, степер с разгъвач за крака, стрийт фитнес комплект с „Тарзан”, баскетболен кош и маса за шах.

С подкрепата на община Димитровград бе облагородено пространството около спортното съоръжение и поставени нови пейки, кошчета, както и изградена тротоарна алея. Уредите са съобразени с нуждите и потребностите на хора с увреждания, като им дават възможност да повишат физическата си култура и дееспособност. Освен за чисто физически дейности, спортната площадка е и социално оживено пространство за контакти на децата с увреждания и местната общност.

 

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално