Златни младоженци си казаха отново "да" след 50 години

4156
Златни младоженци си казаха отново "да" след 50 години
Снимка: БГНЕС

Рекорден 15-и юбилей на златните младоженци отбелязаха днес в Харманли. По традиция 21 ноември - Денят на семейството, в градчето Демократичният съюз на жените организира сватбено тържество за всички местни двойки, сключили брак преди 50 години, информира БГНЕС. 

Тазгодишните златни сватби са се състояли като бракосъчетания през 1965 година. След 50 години отново двойките си казаха заветното "да", а церемонията извърши адвокат Надежда Колева. 

Пожарът в Харманли е потушен

Пожарът в района на община Харманли е потушен. Отменено е и бедственото положение, което беше обявено в четвъртък със заповед на и.д. к...

На празника беше разрязана и сватбена торта. А честта да изпълнят ритуала се падна на двойката сключила най-рано през далечната 1965 година брак - семейство Боян и Пена Иванови. 

Юбилярите получиха много подаръци от ДСЖ и от общината, беше направена и традиционната снимка пред тържествената торта. И като преди 50-години сватбарите не отказаха първи сватбен танц, който ги вплете в прегръдка под звуците на тангото. 

После поздрав за тях имаше от децата от градина „Ален мак“. Забавата продължи като на всяка сватба - с настроение, с танци и наздравици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com