Андрей Чорбанов очаква маските на закрито да отпаднат

9327
Андрей Чорбанов очаква маските на закрито да отпаднат
Снимка: БГНЕС

Тази есен в страната ще бъде представена българската ваксина срещу COVID-19. Toва заяви имунологът в БАН проф. Андрей Чорбанов в сутрешния блок на БНТ.

Българската наука е свикнала да има леко неглижирано отношение. Проф. Чорбанов ще представи българската ваксина срещу вируса есента, като БАН са приучени да работят в неглижирано и подигравателно отношение.

Чорбанов с първото си послание като депутат

"Днес ЦИК публикува крайния списък на новоизбраните депутати по райони. Аз ще представлявам партия ИТН в 23 МИР-София. Днес е момента д...

Проф. Чорбанов изтъкна, че хората трябва да знаят, че никой не е застрахован от срещата си с вируса и за това обществото трябва да промени начина си на живот. Интересен факт е, че той заяви, че "вероятно" карал друга форма на вирус през есента и не стана много ясно дали има предвид коронавирус или друг вирус, след като се разболя тежко в началото на година. 50% поражения на дробовете и 89 сатурация - 12 дни бях в болницата, уточни той. Ако ваксината е ефикасна, човек няма да даде възможност на другите да прекарат заболяването, поясни имунологът.

До година след прекарването на вируса, огромната част, изкарали инфекцията, има имунитет. Не трябва да се бърка истинската наука с бизнеса, призова проф. Чорбанов и добави, че политиците не винаги могат да играят ва банк. Няма такива научни публикации, които да показват, че ваксиналният имунитет е по-силен от естествения, посочи още професорът - ОТПОР И ОБОРВАНЕ НА ТОВА ТВЪРДЕНИЕ ЗА ИМУНИТЕТА НА ПРОФ. ЧОРБАНОВ НАПРАВИ Д-Р АСПАРУХ ИЛИЕВ И ТО С НАУЧНА ПУБЛИКАЦИЯ - НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ТУК!

Той е на мнение, че много неща могли да бъдат направени по-добре от  работата на НОЩ. Като пример той посочи, че защо прекаралите вируса и изградените антитела трябва да продължават да носят маски. За това проф. Чорбанов очаква скоро да отпадне заповедта за носене на маски на закрито. 

"Ние не можем да знаем дали ще има четвърта вълна. Хората, които са прекарали заболяването не би следвало да се страхуват", изтъкна проф. Чорбанов. 

Той обясни, че в световен план нещата вървят изключително хомогенно – третата вълна си мина навсякъде. Когато един непознат вирус бъде оставен да се разпространява повече от година, очаквано е да се движи в различни посоки, поясни Чорбанов.

Професор Чорбанов проговори след излизането си от болницата, коментира и някои "мръсни медии"

"Тук съм!!! Не беше лесно, но не беше и това, което се каза. Да кажа накратко първо важните неща. Страхотно благодаря на Добро и прият...

По думите му вирусът мутира по-бавно, но някои от новите форми били доста по-агресивни и били поразени хора, които през първата и втората вълна успели да отстоят. Малко е вероятно ние да бъдем предпазени от индийския вариант на инфекцията, но не се знае още какъв е реалният процент на хората, предпазени от вируса, посочи бившият депутат от „Има такъв народ“ в 45-то НС.

Той отбеляза, че всеки политик се появя и казва, че се е справил с ковид кризата, но всъщност медиците се справили с кризата, които всеки ден са на първа линия. Вирусът съществува и не страдаме от раздвоение на личността, че вирус няма, категоричен е проф. Чорбанов и допълни, че ще има нужда от нови ваксини заради новите варианти на вируса.

Прочетете още по темата: Окончателно: Парламентът отряза БСП за руската ваксина "Спутник V"

На първо четене в здравна комисия: Ще действаме да купим "Спутник V", но ще можем ли да оценим безопасна ли е?

Журналистка защити професор Чорбанов от злорадстващите по негов адрес

"За злорадстващите по казуса с професор Чорбанов искам да напомня: човек има право на лечение не по силата на възгледите си, а защото п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Проф. Ива Христова: Грипът доминира над ковид

Ръст в броя на новите случаи на Ковид у нас за денонощие

Ин витро процедурите в България: Проблеми и решения (ВИДЕО)

България приема около 50 хил. медицински туристи годишно

Коронавирусът отключва заболяване при един от петима души

Забраняват създаването на нови болници до гласуване на новата здравна карта на България

Сблъсъци: Работещи в детското и училищното здравеопазване в София протестират (СНИМКИ)

Болница в Пловдив спечели дело срещу НЗОК

Евростат: България е с най-висока смъртност от COVID-19 в ЕС

Коронавирусът в България: За четвърто поредно денонощие няма отчетен смъртен случай

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com