Иван Маджаров: Зеленият сертификат е с ранг на паспорт

3832
Иван Маджаров: Зеленият сертификат е с ранг на паспорт
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров бе категоричен, че зеленият сертификат не е въведен внезапно от служебния здравен министър Стойчо Кацаров, а е с ранг на лична карта и паспорт. 

Пред БНТ Маджаров заяви, че ако тези, които трябва да убеждават, не се ваксинират, е логично да се запитаме дали ние, които имаме по-малко знания, трябва да го направим. Огромна част от лекарите са ваксинирани и убеждават хората да се ваксинират. Забавлявайки се с конспиративните теории в социалните мрежи, стигнахме всеки ден във всяко едно студио да обиждаме лекарите. Ако всеки ден обиждаме военните, ще има опасност за националната ни сигурност, смята Иван Маджаров.

По думите на председателя на БЛС има хора, които чакат в таксита, дишат тежко и не могат да бъдат приети в болница. За това БЛС призова властите да влязат с цялата си строгост за всички лекари, които издават фалшив зелен сертификат.

Д-р Маджаров: Личният лекар не изписва безплатни лекарства за COVID-19, а наредени от друг

"Много от COVID зоните нямат софтуер за изписване на лекарства и се налага личният лекар да изписва лекарства, наредени от друг. Нещо, ...

Той изтъкна, че в момента, в който стана ясно, че ще се използва зелен сертификат за работното си място, той се издигна до ранг на лична карта и паспорт, посочи Маджаров. Той призна, че зеленият сертификат затруднява работата на болниците, но какво трябваше да се случи, за да разберат лекарите, че зеленият сертификат ще да дойде и у нас, като го има по цял свят, запита д-р Иван Маджаров. 

Иван Маджаров уточни, че зеленият сертификат не е въведен внезапно от служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Когато някои е преболедувал леко вируса, няма достатъчно имунитет и при повторно заразяване с инфекцията, тогава вече има увреждане на вътрешните органи, предупреди той. 

По отношение на тежкото състояние, в което се намират болниците, Иван Маджаров отбеляза, че има забавена диагностика на онкологични заболявания. Наред с чакащите да бъдат приети с тежко състояние от ковид, други също ще очакват да бъдат диагностицирани. Това е проблем за нашето общество в следващите 10 години с хора, които имат хронични заболявания и ще се лекуват дълго време, добави Маджаров и предупреди, че ще имаме болно население. 

„Изгуби се времето и от май до август, още август започне кризата, времето беше загубено и на практика не се говореше за ковид“, изтъкна председателят на БЛС. 

Председателят на БЛС предупреди за бойкот и поиска антиваксърите да говорят за смъртността

В България всеки има право да избира – дали да се ваксинира (срещу коронавирус) или не. Има право да избира дали да лети на самол...

Иван Маджаров допълни, че всяка вечер има случаи как пациенти стоят в линейка или в кола и чака да бъде приет. Това го имаше в началото и в другите европейски държави, но те осъзнаха, че трябва да използват това, което им е дала науката – ваксината, но ние не го осъзнахме, съжали Иван Маджаров.

Той изтъкна, че четвъртата вълна се усеща по това, че хората започват много да звънят на лекарите за съвети какво да правят и да ги питат дали има места в болниците. Когато се превърне цяла болница в интензивно отделение, е ясно, че интензивните легла са с по-ниско ниво и качество на обслужване. „Не очаквайте, че ще получите същата грижа като едно спокойно време, в което имаше 3-4 медицински сестри. Никога по света не се случва, ако дойде цунами, за всички да има подслон и лодка. Цунамито залива всичко“, категоричен бе Иван Маджаров.

Иван Маджаров като председател на БСЛ заяви, че първи път БЛС чули за чаши с уиски, на които се обсъждал и разпределял бюджета на НЗОК.

Още: Иван Маджаров: Ще има случаи, в които няма да има легла и ще има върнати пациенти

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Стартира велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Ръст в броя на новите случаи на коронавирус у нас за денонощие

Очаквано: Човек на ГЕРБ поема ръководството на НЗОК

Отново протест: Искат оставките на здравния министър и на шефа на “Пирогов“

Спад в броя на новите случаи на Ковид за денонощие

Подобряват психиатричната грижа у нас с промени в Закона за здравето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване