Москов: За спешните центрове държавата гарантира увеличение, което е държавна политика

4063
Москов: За спешните центрове държавата гарантира увеличение, което е държавна политика
Снимка: БГНЕС

"Отваряме три нови клинични пътеки. Те ще включват голяма хирургична или ортопедична интервенция или тежко нервологично заболяване (инсулт), за които има нужда от рехабилитация". Това заяви в Нова телевизия министърът на здравеопазването Петър Москов.

"До този момент за болния се грижаха близките. Това е "намалението" на опозицията. Лъчетерапията онкоболните вече няма да плащат от джоба си. Супермодерната апаратура вече е у нас и се поема от Здавната каса. Хората ще усещат, че техните пари влизат ефективно в тяхното лечение. Пари, които влизаха в схеми с фармацевтични фирми досега, сега бяха увардени", каза Москов.

Москов благодари на депутатите, които са чули аргументите на правителството

Изложих аргументите на правителството против вота. Благодаря на народните представители, които ги чуха и оцениха това нещо, и не подкре...

"За две години 56 милиона лева повече в добилничната помощ сме осигурили. Това е следствие на година и половина яростна битка за вашите пари", добави министърът.

По неговите думи 200 000 човека са си възстановили здравните осигуровки. Москов обеща и повишение на заплатите при лекари и сестри.

ще сега за спешните центрове държавата гарантира увеличение, което е държавна политика. 1500 лева за лекар и 900 лева за сестра е заплатата и то за целия щат. Ако има 3-ма лекари, а щата е за 6 - парите ще са повече. Държавата ще купува медикаменти на нормална цена, досега имаше картел", завърши Москов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com