НЗОК ще разгледа корекции в клиничните пътеки

2376
НЗОК ще разгледа корекции в клиничните пътеки
Снимка: БГНЕС

До понеделник Надзорният съвет на Здравната каса трябва да направи ревизия на собственото си решение, което замества Националния рамков договор за тази година. Причина за евентуалните корекции в клинични пътеки и цени са сигналите, които изпратиха лекари от различни специалности. Медиците от онкологията и педиатри алармираха, че няма да достигат обеми за лечение и прегледи.

В понеделник започват поетапни протести на личните лекари в редица области, каза доц. Любомир Киров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари, цитиран от БНР.

Москов: За спешните центрове държавата гарантира увеличение, което е държавна политика

"Отваряме три нови клинични пътеки. Те ще включват голяма хирургична или ортопедична интервенция или тежко нервологично заболяване (ин...

В Плевенска област личните лекари ще протестират ефективно на 30 март заради промените в здравеопазването, като пациентите ще бъдат приемани само в дежурни кабинети, съобщи д-р Петя Дакова, председател на сдружението на общопрактикуващите лекари в Плевен.

"Не можем да се съгласим с продължаващия хаос в здравната реформа, който влоши качеството на медицинската услуга, тъй като ние сме длъжни да спазим едни правила, които не подобряват качеството, а напротив. Икономията на средствата не трябва да бъде за сметка на здравето на пациентите и не трябва да бъде за сметка на упреци към нас лекарите като съсловие, че ние не можем да си свършим добре работата", заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com