Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След заканите срещу Борисов и управляващите заради болната му жена, организатор на протестите благодари на лекарите и ВМА

16 декември 2020, 11:43 часа • 4697 прочитания

"Безценни професионалисти и алтруисти, които трябва да запазим на всяка цена и да не допуснем системата да прокуди!" Това написа в личния си профил във Facebook лидерът на "Боец" Георги Георгиев. Това се случи, след като Георгиев алармира, че във ВМА няма място за болната му съпруга, която е с трансплантация. Тогава той се закани на Бойко Борисов и управляващите: "Буда, молете се заедно с останалите изроди да не се случи нещо с Мариелка, защото тогава ще дойда за вас и ще ви затрия. Битката продължава!"

Сега обаче тонът е различен, след като в крайна сметка съпругата му беше приета във ВМА, както и самият той - заради заболяване от COVID-19. "Когато следващият път запалите маска, или се чудите защо бойците протестираме срещу грабежа "Турски поток" и милиардите закопани там, си спомнете, че медиците ни работят с жалки възнаграждения и в тежки условия. За тях държавата на мафията пари няма. И се поклонете на героите без много приказки. "Благодарност за героите" е достатъчно. Благодаря, момичета и момчета, благодаря, доктори, благодаря, Хора!", гласи най-емоционалната част от публикацията му във Facebook.

И отново остава въпросът дали само който вдига шум може да си гарантира помощ в условията на пандемия.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес