Нека един баща да прегърне отново детето си

26552
Нека един баща да прегърне отново детето си

33-годишният варненец Иван Марангозов, татко на 6-годишна дъщеричка се бори с герминативно клетъчен тумор на тестиса с метастази в костите, белия и черния дроб. Диагнозата му е поставена през декември 2012 г. във Варна – рак с метастази в костите и белия дроб.

На следващия месец той претърпява операция във Военномедицинска академия в София, където му назначават и последваща химиотерапия.

„Обръщаме се със зов за помощ към всеки съпричастен, защото следват още поне пет курса на химиотерапия, а ние нямаме откъде да вземем тези пари. Надежда лекарите ни дават, но трябва да плащаме“, каза сестрата на Иван Кръстина.

2-годишната Бети има нужда от спешно лечение

2-годишната Бети е прекрасно момиченце от Кюстендил. На 28 декември 2013 г. Бети е диагностицирана с остра В-лимфобластна левкемия. Д...

Иван трябва да замине след по-малко от 20 дни за анадолската клиника.

„От държавата на този етап още не сме получили отговор дали ще бъдат покрити разходите за лечение, тъй като сме изпратили документите във фонда за лечение в чужбина тази седмица и чакаме отговор“, разказва младата жена. Стартирана е и процедура по откриването на ДМС номер за дарителски есемеси, но и за това е необходимо време. А болестта напредва и не може да чака. Междувременно дъщеричката на Иван – Марина, е в очакване на 7-ия си рожден ден този месец. Дали момиченцето ще отрасне в прегръдките на татко си, лекарите в Турция могат да кажат едва след като минат първите 6 курса на химиотерапия. Надеждата я има, ако получи лечение. Но ако 33-годишният Иван остане без терапията, която му предлагат в Анадола, е обречен, тъй като нашите лекари на този етап признават безсилието си.

Дарителска банкова сметка:

„Сосиете Женерал Експресбанк”АД
BG 39 TTBB 9400 5526 6161 03 – еврова сметка

BG 72 TTBB 9400 5526 6160 91 - левова сметка

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com