3 знака от Зодиака, които имат най-развито магическо мислене

11323
3 знака от Зодиака, които имат най-развито магическо мислене
Снимка: iStock/Guliver

Представителите на знаците от нашия списък могат да видят чудеса и символи там, където другите няма да забележат нищо.

Магическото мислене е официалният термин за вярата на човек, че животът му е повлиян от различни необясними явления. Не всички хора мислят по този начин, но има доста личности, които са близо до подобно възприемане на живота. Привържениците на магическото мислене са личности, които например вярват в символиката, знаците, слушат гадания и предсказания. Често заради такива убеждения тези личности са под въздействие на внушение от други, които подхождат към всичко рационално.

На каква магия сте способни според вашата ЗОДИЯ?

Психологът Зигмунд Фройд е първият, който говори за магическото мислене. В книгата си "Тотем и табу" той отбелязва, че именно магическото мислене е в основата на анимизма - вярата в съществуването на душата и духовете. И именно това явление е неразривно свързано с религиите, молитвите и различните ритуали. Друг учен, британският антрополог Бронислав Малиновски, твърди, че магическото мислене е типично за хората с ниско образователно ниво - те просто не искат да разберат природата на нещата и да разширят хоризонтите си. Той вярва, че образованите хора не вярват в магията.

Тези ЗОДИИ са способни на истински магии

Но увлечението по окултните науки на хора от висшето общество, които имат добро образование, говори за обратното. Изследователите от 21 век на свой ред заявяват, че магическото мислене е характеристика на психиката. Не характеризира умствените способности на човек. Просто някой вижда нещо прекрасно и мистично като нещо ирационално, докато друг се интересува от анализ на същото явление от гледна точка на науката и логиката.

1. Дева

Девите лесно правят връзка между земното и божественото, демонстрират силна връзка със свръхестественото. Представителите на знака усещат мистерията във всеки незабележителен детайл, отсяват скритото на повърхността и разкриват магията в ежедневието. За връзката с мистичния свят Девите могат да благодарят на планетарния си управител Меркурий. Тази планета във всяка натална карта помага на човек да се настрои към магията.

Магия само с един поглед: Kои зодии могат да омагьосват с очи?

2. Скорпион

Водните знаци имат невероятна интуиция и са способни да надхвърлят реалността, а влиянието на Плутон помага на Скорпионите да формират афинитет към области като магия и астрология. Тази планета управлява всичко тъмно, магическо и мистериозно, така че има смисъл Скорпионите да са толкова привързани към своята духовна страна и привлечени от всичко мистично. Ппредставителите на знака по-често от другите имат свръхестествени способности.

3. Стрелец

Неспокойните Стрелци гледат на живота през своята духовна призма. Те мечтаят и фантазират докрай, без да се интересуват от ограниченията на рационалния свят. Стрелците се стремят да разширят ума и душата си, това до голяма степен се влияе от деветия дом на духовността и вярата. Стрелецът е управляван от Юпитер – планетата, която отговаря за всичко, свързано със знанието и експанзията. Затова те са обсебени от това да намерят нещо допълнително в живота. Те са отворени към заобикалящия ги свят и така стават по-възприемчиви към всичко, което другите смятат за ненаучно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХОРОСКОП:

5 зодии, които винаги имат голям късмет

20-ти април: Първи по късмет ще са Везните, а по пари Телците

Дневен хороскоп за 20 април 2024 г.

Фаза на Луната на 20 април 2024 г.

Прекрасни спомени ще си създадат 4 зодии с идващия уикенд!

Вторите 30 дни от пролетта ще бъдат много по-добри за тези 4 зодии!

Кои зодии ще ударят любовния джакпот с Везните?

Кои женски зодии са най-големите каръци в любовта?

По Пълнолуние: Кои зодии ще изтеглят билета на богатството?

Уникално късметче за всяка зодия за 19 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com