Как да изберем подарък?

12509
Как да изберем подарък?
Снимка: iStock/Guliver

Подаръкът е нашето послание към друг човек, което показва отношението и чувствата ни.

За да бликат от радост очите на близките хора, трябва особено внимателно да се подходи към избора.

С какво да започнем търсенето?

Универсална рецепта за новогодишен подарък не съществува. Затова важен момент в началото на търсенето трябва да бъде "нагласата към получателя". Представете си човека, на когото избирате подарък, спомнете си неговия характер, склонности и ще почувствате посоката, в която трябва да се движите.

Подарък за дете

Нова година за децата е истинско вълшебство! Преди всичко подаръкът трябва да е изненада – ярък, впечатляващ и незабравим. Добре е, ако изненадата се състои от малки подаръци с различен размер и предназначение – за детето ще бъде интересно да получи едновременно няколко неща.

Оригиналната ярка опаковка предизвиква възхищение, а развързването на панделката върху пакета или търсенето на бонбони в чорапа ще бъде сто пъти по-приятно.

И не забравяйте да отчитате възрастта на детето. За по-малките деца прекрасни подаръци са ярък маскараден костюм, комплект за рисуване, играчки и сладки подаръци. По-големите деца може да получат нещо техническо (плейър, телефон) – главното е детето да разбира, че са му подарили "важен възрастен подарък" и че следва да се отнася грижливо към него. Подходящи са и подаръци за спорт – кънки, сноуборд и т.н.

За жени

Жените, както и децата, на Нова година също вярват в чудеса и с нетърпение чакат изненада под елхата. Но на тях много по-трудно им се угажда, затова ето няколко идеи.

Ако жената е спокойна и сдържана, то избирайки подарък за нея, се ръководете от следното: не подарявайте нещо, което имат всички останали – нека подаръкът бъде необичаен и дори странен, това ще предизвика нейния интерес. Например екзотично растение или антикварна книга.

Жените са готови да зарежат приятеля си заради лош коледен подарък

Проучване, направено във Великобритания сред 1700 жени по поръчка на сайт за онлайн продажби сочи, че близо половината от дамите са гот...

По-емоционалните жени ще се радват да получат подарък-впечатление. Отлична идея са ваучери за СПА процедури, професионална фотосесия, а също пързаляне с кънки под романтична музика или посрещане на Новата година в компанията на приятели на някое необичайно място.

Или може би тя обича екстремните и ярки емоции – тогава разходка на моторна шейна ще остави у нея незабравими впечатления.

Никой не е отменял традиционните подаръци, затова жената ще се радва да приеме парфюм, накит и всичко, което ще я направи още по-прекрасна.

За мъже

Не допускайте тези грешки при коледната украса

Наближава Коледа и вече започваме да мислим как да преобразим дома си и да създадем прекрасна празнична атмосфера. Преди да се захванет...

Мъжете не по-малко от жените обичат да получават подаръци. За да бъде приет подаръкът с радост, е необходимо да обърнете внимание на характера на мъжа. Ако той не е склонен да изразява емоции и понякога е трудно да се досетите какво мисли всъщност, то по-добре да не рискувате и да изберете нещо по-практично.

Главното тук е да не станете герои на вицове за чорапи и крем за бръснене. Вариантите за практични подаръци са множество – от комплекти за лов, въдици и други хобита до фигурки, които той колекционира. Полезни вещи са техника, ваучери за ремонт на автомобила, комплект инструменти.

Ако мъжът е душата на компанията, остроумен и пълен с желание да се весели, закачливият подарък ще бъде безгрешен вариант – например фотоколаж със смешен надпис или медал от типа "Звезда на годината". Такъв подарък преди всичко повдига настроението, което понякога е по-важно от всеки практичен подарък.

Възприятието на света

Съвети за коледната украса на дома

Украсяването на вашия дом по време на коледните празници е почти толкова забавно и приятно, колкото когато отваряте подаръците под елха...

Съществува връзка между психотипа на човека и подаръка, който ще му бъде приятно да получи. И макар че психотипът е събирателен образ, той може да помогне да видите у човека присъщите му черти.

Хората със зрително възприятие са големи ценители на изкуството, затова вашият подарък трябва да бъде преди всичко красив и изискан. Ако подарите картина, то това трябва да е ексклузивна работа. Подаръкът най-добре да се избере не в магазина, а в ходожествен салон.

Хората с чувствено възприятие обичат да усещат света чрез докосване, вкус, аромат. Те ще се зарадват на мек подарък, приятен на допир – може да е топъл пуловер, сладкарски изделия или парфюм.

Хората със звуково възприятие на света възприемат околната действителност основно със слуха. Като подарък за тях е подходящо нещо, свързано с музиката – дискове, аудиотехника или дори музикални инструменти.

Хората с дискретно възприятие се основават на логиката. Такива хора строят схеми и всички явления се оценяват от тях по принципа на полезност или вредност. За тях прекрасен е интелектуален подарък – енциклопедия или покана за лекция или курс, където той може да развие своите способности.

Коледна украса от крушки

Наближава Коледа и вече трябва да започнете да украсявате дома си, ако вече не сте го сторили. Ние пък продължаваме да ви показваме инт...

Вашето отношение

Всъщност важно е не само да купите подходящия подарък, но и да го поднесете правилно, за да почувства човекът вашето специално отношение към него. Тук също има особености. За жените важни са всички нюанси на проява на внимание, свързано с подаръка – думите, с които ще съпроводите връчването, жестовете, погледът и т.н.

Мъжете обикновено реагират различно. Разбира се – топлите думи и на тях ще бъдат приятни, но за мъжете по-важна е самата същност на подаръка, а не детайлите.

И главното – независимо на кого и какъв подарък ще дарите, поднесете го искрено и с любов, защото този момент в подаръка е най-важен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com