Три лесни стъпки за по-чист въздух у дома

4475
Три лесни стъпки за по-чист въздух у дома
Снимка: IKEA

Колкото и да не ни се вярва, пролетта е тук. Малко позакъсняла и още колебаеща се, тя пристига с целия си арсенал – слънчевите дни, зеленина, топъл въздух и... любимите на всички ни полени. Как да разберем, че топлото време е дошло? Излизаме навън, обръщаме лице към топлите слънчеви лъчи и едновременно с това усещаме дразнене в носа, насълзяване и непрестатен подтик за кихане. Ех, любима пролет!

За съжаление няма как да премахнем полените навън, но пък можем да повлияем върху подобряването на качеството на въздуха у дома (да, там също е възможно да попаднат тези, а и много други алерго дразнители, като например прах, почистващи препарати в комбинация с други миризми и козина от домашни любимци). Ето защо на вашето внимание предлагаме следните 3 лесни стъпки за ограничаване на бактериите и подобряване на качеството на въздуха у дома.

Често проветряване

Моят дом, моята малка функционална вселена

Домът отдавна не е това, което беше. Освен пространство за спасение от големия свят, той се превърна в лична мултифункционална вселена,...

Да, звучи като нещо, което всеки прави ежедневно, но от голямо значение е интензивността, с която проветряваме. Съветите на експертите са да отваряме всички прозорци у дома едновременно за кратко и на често. „Завихрянето“ на въздуха в помещението е всъщност ефективна вентилация, която действа благоприятно върху микроклимата.

Също така е важно да се проветрява винаги при чистене на помещенията – натрупването на препарати във въздуха води до дълготрайното им отлагане по стените и пода, а това може да предизвика тежки алергични и дихателни инфекции.

Етерични масла

Освен, че създават отпускаща атмосфера, етеричните масла са силов инструмент за борба с бактериите у дома. Канела, риган, розмарин, мащерка, лимон, портокал и всякакви други аромати могат да се комбинират, поддържайки помещенията чисти от микроби и едновременно с това свежи.

Пречистватели на въздух

Какво трябва да знаем за пречиствателите на въздух

Алергия към цветен прашец, астма, домашни любимци... Респираторните заболявания са все по-настояща реалност и разпространението им прод...

Една от най-умните и практични инвестиции, които можем да направим за нас и за нашия дом. Освен, че убиват бактериите и микробите, пречиствателите на въздух имат доказан ефект върху хората, страдащи от астма и други дихателни проблеми. Допълнително предпазват стените от мухъл и плесен, а към всички позитиви можем да добавим и факта, че премахват миризмите от домашни любимци и силните аромати при готвене.

Тук е моментът да споменем, че ИКЕА предлага няколко стилни варианта на пречистватели за въздух в две серии: STARKVIND и FÖRNUFTIG.

STARKVIND е серия интелигентни въздухопречистватели и отличителна добавка в асортимента IKEA Home Smart. Именно заради отличителния си дизайн, масичката, която съчетава в себе си функция за пречистване на въздух, печели наградата Red Dot Award 2022 - един от най-мащабните в света на дизайна конкурси, с всепризнат като символ за перфектен дизайн отличителен знак “Red Dot” . STARKVIND са част от Home Smart системата на ИКЕА, като това ги прави лесни и удобни за използване и управление през мобилно утройство. Единственото, което ни трябва, е устройство TRÅDFRI и приложението IKEA Home smart. И магията се случва.

Имате малки помещения в дома си и ви трябва нещо съвсем компактно? Е, тогава другото предложение от ИКЕА е за вас. FÖRNUFTIG – изчистен и стилен продукт за по-малки пространства, който се вписва в интериора без да се натрапва. Той е с три настройки за пречистване, като най-ниското ниво спокойно може да работи и по време на сън.

FÖRNUFTIG е лек, компактен и е с удобна дръжка, като идеята му е да предложи гъвкавост и да е лесен за пренасяне от стая в стая. Може да бъде окачен дори на стената, както вертикално, така и хоризонтално, освобождавайки пространство.

Независимо от модела, ефектът от въздухопречиствателите се усеща мигновено. Някои психолози дори споделят, че спомагат за по-добро настроение и отмора, особено след тежък работен ден. А в комбинация с любимия ни аромат можем да си създадем истинско СПА преживяване у дома. Без алергени, бактерии и полени.

Е, вече сме готови за пролетта!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО С ИКЕА:

Уют в дома, уют в душата - как да превърнем подреждането в медитация

Лесна есенна вечеря в уютен шведски стил

Домът е там, където е... канелената кифличка

Малки паузи за големи промени

Моят дом, моята малка функционална вселена

Закъде без символа на годината!

Една прекрасна опаковка с хартиени кали

Подаръци, подаръци... Направете ги сами!

Готови ли сте с празничната трапеза?

Играчки за елхата в последната минута

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com