Лесна есенна вечеря в уютен шведски стил

11089
Лесна есенна вечеря в уютен шведски стил
Снимка: ИКЕА

Есента отдавна се е настанила с чаша чай и книга в скута си, готова за уютни вечери. Но макар и да я описваме поетично, времето навън става все по-студено и по-мрачно, а на нас ни е все по-трудно да намерим уюта в него, колкото и да се опитваме.

Начинът да направим един дъждовен ден топъл и прегръщащ обаче, е с нещо много близо до нас, нещо което правим всеки ден, а често приемаме за даденост: Храната, която приготвяме един за друг.

И макар битът и работата да ни притискат, а облаците навън да не ни носят желаното настроение, мисълта за семейното събиране около масата и готвенето на нещо вкусно заедно, винаги ни кара да продължаваме напред, превръщайки храната в израз на любов и грижа.

Несъмнено имаме в ръкава си много рецепти, които любимите ни хора обичат, но е хубаво понякога да вземем от някъде щипка креативност. Затова и на помощ ни идват хоби кулинарът Константин Таквор, заедно с ръководителят кухня ИКЕА София - Георги Ангелов.

Те споделят някои от своите хитри кулинарни тайни и трикове, използвайки най-доброто от магазина за шведски храни на ИКЕА. Така те ще разнообразят в типично в шведски стил и менюто, и начините по които да сбъднем желания уют.

Вечерята, която ще ни приготвят, ще бъде не само интересна и вкусна, но и полезна, използвайки основно рибни продукти, като разбира се финалът ще завърши с чуден десерт.

Началото започва с предястие VAFFLOR - те ни показват как да приготвим солените гофрети на ИКЕА в комбинация с маринована херинга и крема сирене.

Преминаваме към основното ястие, с филето от сьомга SJORAPPORT, което приготвят за нас, като ни показват как да комбинираме с пюре от грах и сладко, според различните вкусове и предпочитания.

И най-дългоочакваната част и от малки, и големи - десертът. Използвайки джинджифиловите бисквитки KAFFEREP, те ни споделят магията за нестандартна форма на чийзкейк с маскарпоне, крема сирене и сладко, което всеки сам ще избере според желанието си, а накрая ще го сервират в кошничките KRUSTADER.

Докато готвят двамата кулинарни виртуози, всяко действие е съвет и кухненска хитрина към всички, които желаят да разнообразят храната, която приготвят. Какво да се добави към гофретите и рибата? Или какво да променим в любимия чийзкейк? Всеки съвет носи нещо ново и в същото време още една доза щастие на масата.

За най-добър плейтинг и красиво поднасяне, използват колекцията KROSAMOS, която в своя сериозен и тъмен, но в същото време мек и адаптивен стил, ще пасне на натуралните природни цветове на рибата, плодовете и зеленчуците, както и на една стилна и добре обгрижена вечеря.

Да бъде вкусно не е трудно, стига да сме внимателни към храната, която приготвяме. А вниманието към нея, е внимание и към хората, на които я сервираме. Какъв по-добър пример за любов и семеен уют от това да се отнасяме с отношение и грижа един към друг?

За всички рецепти, как се приготвят нагледно и още любопитни хитрости от двамата готвачи, гледайте видеото ни за есенната шведска вечеря, направено с много любов заедно с ИКЕА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com