Уют в дома, уют в душата - как да превърнем подреждането в медитация

5441
Уют в дома, уют в душата - как да превърнем подреждането в медитация
Снимка: ИКЕА

След дълъг работен ден, единственото което всички искаме, е да потънем в уюта на дома си. По-подходящо място от всекидневната, разбира се, няма. Там се събираме със семейството си, споделяме един на друг интересни моменти от нашето ежедневие или просто прекарваме време заедно – всеки вършейки своите занимания. Всичко това ни помага да се отпуснем и да посрещнем следващите дни заредени с нови сили.

Но не винаги това се случва с лекота, ако всекидневната е затрупана с вещи и цари неразбория. А външният хаос умее лесно да се прехвърля от материалния, във вътрешния ни свят и да пречи на спокойния живот.

За щастие - шведският бранд ИКЕА ни протяга ръка за помощ с купища подходящи и хитри идеи, които да ни помогнат да вкараме в ред в жилището си, а оттам и в целия си живот. 

Разбира се, подредбата на домашното пространство е нелека задача, защото често не знаем откъде да започнем. Като за начало – една красива и добре подредена всекидневна има нужда от стилна и функционална система за съхранение. Някъде, където да подредим най-хубавите си спомени – снимки и дребни сантиментални предмети, които ни напомнят за красиви пътувания или щастливи моменти с приятели. А защо не и любимите чаши за чай и кафе? За подобна цел си представяме как идеално ще пасне HAVSTA. Стъклените врати позволяват фините, красиви вещи да бъдат на показ, същевременно предпазени от прах и външни опасности. От друга страна – плъзгащите врати в долната част могат да скрият това, което искаме да запазим само за нас, без да отнемат от наличното пространство, докато са отворени.

Но снимките и чашите не са единствените обитатели на всекидневната. Повечето книгомани, киномани и меломани също имат нужда от специално място, където да съхраняват любимите си книги, музикални дискове и плочи или филми. За тази цел на помощ могат да дойдат библиотеките BILLY/OXBERG. Те са емблематичен продукт на бранда, предпочитан и до днес от любителите на четенето още от 1979 г.

Колкото и да се опитваме да организираме дома си обаче, винаги остават разни дребни неща в домакинството, за които сякаш никога няма подходящо място. Къде ще приберем всички оплитащи се кабели на зарядни устройства или други малки предмети, които постоянно ползваме, но никога не са ни подръка? С това предизвикателство се справят кошчетата RAGGISAR , с чието наличие дори този проблем намира своето функционално (и красиво) решение. Различните размери, компактният дизайн и лесно вписващият се във всеки интериор външен вид на продукта, са подходящи за всяка дреболия.

И както си мислим, че вече всичко си е на мястото, изведнъж се оказва, че върху холната масичка стои контролер, навяващ спомени за дълги вечери, прекарани във весели игри с приятели или старо списание, което не бихме изхвърлили, но не искаме да бъде в полезрението ни. Спокойно можем да приютим тези вещи в плетеното кошче BYHOLMA, с което дори ще допринесем за неподправения стил и по-голям уют на всекидневната. 

Хората, които имат деца обаче, знаят, че с колкото повече опции за съхранение разполагаме, толкова по-добре. За най-малките палави ръчички цветната табуретка с ракла BOSNAS е перфектната мебел, която ще им позволи да седнат, когато се уморят от тичане, но и ще пази в себе си добре прибрани, а да си го кажем честно – и скрити, най-любимите играчки, докато дойде време за игра.

И дори да знаем, че животът често е хаос, с ИКЕА, той лесно може да бъде подреден. Защото започвайки отвън, ние подреждаме и света вътре в нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com