Анализ на комикси показа кои женски фигури харесват мъжете

6541
Анализ на комикси показа кои женски фигури харесват мъжете
Снимка: iStock

Комиксите отразяват мъжките представи за идеалното мъжко и женско тяло, но тези идеи са толкова далеч от реалността, че дори порно актрисите и културистите не им отговарят. Това са установили психолози от Нюйоркския университет в Осуиго и са го разгледали по-подробно в статия в изданието Evolutionary Behavioral Sciences.

Изследователите събрали информация за физическите характеристики на 1258 мъжки и 505 женски персонажа от DC Comics. Те изчислили съотношението рамене към талия за мъжете и съотношението талия-ханш за жените. По-ранни изследвания установили, че мъжете намират други мъже с по-високо съотношение на раменете към талията за по-доминиращи, а жените с относително ниско съотношение на талията към ханша - за по-привлекателни.

В Бургас разказват коледни истории чрез комикси

Това предизвикателство отправят от читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985” към децата на Бургас. В конкурса могат да се вкл...

Средната височина на мъжките персонажи в DC бил около 185 см, теглото - 100 кг. Женските персонажи на DC имали среден ръст от приблизително 170 см и средно тегло от 60 кг. Съотношението рамене към талия за мъжете било 1,90, а съотношението талия към ханш за жените - 0,625.

Мъжките герои в комиксите на Marvel били още по-брутални – те тежали с 10% повече и имали по-високо съотношение рамене към кръст. Женските герои на Marvel били подобни по височина и тегло на героините от DC, но имали по-изразени извивки на тялото.

Изследователите сравнили тези данни с физическите характеристики на жените, които мъжете предпочитат да гледат в порно сайтове, и с характеристиките на победителите в мъжки състезания по културизъм - модели на хипер женственост и хипер мъжественост. Оказало се, че жените, които са най-привлекателни за мъжете, имали по-слабо изразена разлика между талията и ханша, отколкото героините от комиксите.

Мъжете културисти имали подобни параметри на измислените персонажи, но били по-ниски, тежали по-малко и имали по-слабо изразени мускули. В същото време показателите на средностатистическите хора, които не се занимават със спорт и порноиндустрия, се различавали още повече от характеристиките на героите от комиксите.

Марвел разкриха следващите заглавия от третата фаза на кино вселената им

На специално събитие в Холивуд президентът на Марвел Кевин Фейги разкри заглавията на филмите, които ще влязат в третата фаза от Вселен...

Основната част от любителите на комиксите са мъже на възраст до 55 години, обясняват изследователите, и показаните там образци отразяват представите на мъжете за идеалните мъжки и женски тела.

„Тези резултати говорят много - казва Ребека Бърч, водещ автор на изследването. - Създателите на комикси знаят какво правят и създават герои, които отразяват предпочитанията на техните читатели в преувеличен вид. Мъжете в комиксите имат изключително широки рамене и мускулеста горна част на тялото, докато жените са едновременно слаби и имат изпъкнали форми. Освен това има много повече вариации в мъжкото тяло, отколкото в женското; те могат да бъдат различни видове и размери, докато жените са доминирани от един типаж - сексбомба."

Тези образи обаче са толкова далеч от реалността, че дори онези, които мъжете считат за стандарти за женственост и мъжественост, не им съответстват. И ако жените все пак могат да имат параметри, близки до характеристиките на героините от комиксите (въпреки че тези параметри рядко съответстват на здраво тяло), то параметрите на мъжете от комиксите са трудни за постигане дори за професионални културисти.

 

Идеалната жена е с очите на Мила Кунис и косата на Кари Ъндърууд

Идеалната жена е с очите на Мила Кунис, косата на Кари Ъндърууд, бюста на София Вергара, краката на Блейк Лайвли и мускулестия корем на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Тестват нова ваксина срещу рак на кожата

Японски AI инструмент предвижда кога нови работници ще се откажат

Мистериозният ръкопис на Войнич може да е отчасти за секса и "женските тайни"

Магнитното поле на Земята се е формирало преди ядрото на планетата

Аварите са практикували многоженство, установиха генетици

Овъглен папирус разказва за последните часове от живота на Платон

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com