Първата успешна трансплантация на пенис е факт

41495
Първата успешна трансплантация на пенис е факт

Първата трансплантация на пенис е била извършена успешно в ЮАР, съобщиха хирурзите от Stellenbosch University. Операцията е продължила девет часа, а реципиентът е 21-годишен мъж, получил органа от мъртъв донор.

Операцията се е провела на 11 декември 2013 г. в Кейптаун. Пациентът загубил пениса си в резултат на неуспешно обрязване, след което получил усложнения. В ЮАР се извършват около 250 ампутации на пенис годишно, в следствие от усложнения при обрязване.

Томас Едисън се опитвал да говори с духове

Томас Едисън се опитвал да създаде устройство за общуване с покойници. Това става ясно от, малко известна, глада от френски превод на м...

Лекарите заявили, че разчитат на пълна функционалност на трансплантирания орган след две години, но за тяхна изненада, той се „приспособил“ толкова бързо, че пациентът вече има ерекция, еякулация и уриниране. Той води полов живот и изпитва оргазми.

Това е втората подобна операция в света. Първият присаден пенис е трябвало да бъде премахнат поради психологически проблеми към привикването на реципиента към чуждия орган. Планирани са още девет подобни трансплантации.

Някои експерти отричат уникалността на операцията, като припомнят, че още през 1993 година в САЩ е била проведена операция по пришиването на отрязан пенис.

Според южноафриканските хирурзи сложността на подобни операции е не в самата процедура, а дългосрочните последици от нея. Сега трансплантираният пенис функционира едва от няколко месеца, но отхвърлянето на трансплантите често отнема повече време, понякога години.

Имало ли е океан на Марс?

Учени от NASA твърдят, че са открили доказателства за наличието на океан на древния Марс. Той вероятно е бил с размерите на Арктически...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com