Кънев "успокои" ГЕРБ: Ако сме купували ромски гласове в Добрич, те какво са правели във Варна?

7760
Кънев "успокои" ГЕРБ: Ако сме купували ромски гласове в Добрич, те какво са правели във Варна?
Снимка: БГНЕС

Не съм се извинявал за нищо на премиера. Уточнихме с Бойко Борисов, че с тона за извинения сме навредили на държавата, вместо на база отличните резултати и на ГЕРБ, и на Реформаторския блок да стабилизираме ситуацията. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на ДСБ Радан Кънев.

В нощта на изборите имаше пренапрягане, но няма да вляза в този момент. Твърде публични са личните отношения между Бойко Борисов и Петър Москов – и изведнъж като пусне единият Facebook статус и ... Две седмици се опитвам да успокоя г-н Цветан Цветанов. Ако критерият му за Добрич са гласовете от т.нар. ромските секции, значи във Варна ГЕРБ са купили много, но аз не го казвам, заяви Радан Кънев. Във Варна процентът е 95 на сто за ГЕРБ от тези секции, стана ясно от думите му. Той отново наблегна, че опитите на определени медии, както и на Лютви Местан, и на Цветан Цветанов, се провалили. 540 общински съветници при 240 на предишните избори – това е резултатът на Реформаторския блок, подчерта Кънев.

Радан Кънев: Реформаторите увеличават подкрепата си, ДПС губи

Изключително висок кредит на доверие за управляващите, изключителен такъв и за Реформаторите. Увеличаваме си резултата спрямо парламент...

На въпрос какво тогава правят Реформаторите в коалиция с ГЕРБ, Кънев отговори, че били длъжни да поемат доверието на хората и да управляват по-добре. От тези персонални реакции виждам наранено самолюбие – това е характерно за спорта, за футболен мач. Или воюваме кой да грабне парите на данъкоплатеца, или да покажем отговорност за по-добро управление. Затова се налагаше да имаме разговор с лидера на ГЕРБ, за да се поздравим за една голяма изборна победа. Няма един областен червен център – вместо да седнем да празнуваме това, че ги няма червените крепости ... Имам приятели от ГЕРБ, които не са се надявали на това, обясни Радан Кънев. За какво се използва тази власт – за да се усвояват еврофондове, или за да се ускорят важните реформи за по-добър живот на хората, повтори лидерът на ДСБ и добави, че това се разбрали с Бойко Борисов вчера (5 ноември).

Хора, които искат властта да се упражняват както досега, с корупция, ги има във всяка политическа партия. Има ги в ГЕРБ, има ги навсякъде, повече в БСП и ДПС, заяви Кънев, намеквайки за Цветан Цветанов. По какво се познава тъпия човек – по това, че не може да си смени стратегията, когато се променят обстоятелствата. В момента тези хора се опитват да клатят цялата държава с един и същ познат сценарий, каза Кънев. Има едни медии, които казват, че полицейските протести трябва да свалят правителството. Това са същите медии, които свалиха Борисов пред 2013-та година и му спретнаха Костинброд. Само че Борисов не е тъп – моите впечатления са такива. Той вижда, че пак искат да му направят същия сценарий, убеден е Кънев.

Парите на ДСБ в КТБ

По въпроса със сметките на ДСБ в Корпоративна търговска банка, Кънев обясни, че на 6 август, 2012 година, партията е имала над 1 млн. лева. Избраха ме за председател на 23 юни, 2013 година, когато имахме общо 300 000, заради липсата на държавна субсидия. През 2014-та година средствата вече бяха 48 000 лева и те потънаха с КТБ, поясни Радан Кънев. Не искам да коментирам човек, когото съм разкарал за некомпетентност и само ме плюе по медиите, заяви лидерът на ДСБ по адрес на бившия ковчежник на партията Юлиан Войнов. Ако ще да ме съди, ще го нарека лъжец – не може да ходиш да плюеш тези, които са ти плащали заплатата. В ДСБ финансите винаги са били отделени от политическото ръководство, каза Кънев. Питайте всеки член на политическите ръководства на ДСБ дали са знаели какви пари има партията и ще ви кажат, че не са знаели, защото друг се занимава с това, добави лидерът на ДСБ.

Радан Кънев отказа да отговаря на Цветан Цветанов

Стремяхме се към второ място в София. Може да кажа, че в поне 5-6 района в София ще се явим на балотаж. Това заяви кандидатът на Реформ...

На въпрос защо в крайна сметка парите на ДСБ са в КТБ и за отношенията на Иван Костов с Цветан Василев, Кънев отрече ДСБ да има нещо общо с КТБ. Има много хора, които не са свързани с политиката и си държаха парите в КТБ, защото са се полакомили от високата лихва, каза Кънев и призна, че може би и с ДСБ е бил такъв случаят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com