Скандал в Дупница - новите юристи на Общината били хора на ГЕРБ и БСП от ОИК

13760
Скандал в Дупница - новите юристи на Общината били хора на ГЕРБ и БСП от ОИК

Вергил Кацов: Искаме пълна яснота за назначенията на новите юристи в Община "Дупница"!

Искаме пълна яснота за назначенията на новите юристи в Община "Дупница"! Това заяви лидерът на "Народен съюз" в града и член на националното ръководство на ЗНС Вергил Кацов по повод новината, че досега заемащият длъжността Иван Бучов е освободен и на негово място на граждански договори са назначени Здравко Василев и Ирина Янакиева. И двамата бяха в ОИК на отминалите местни избори - Василев беше председател от квотата на ГЕРБ, а Янакиева беше секретар от квотата на БСП.

Нападналият екип на Нова телевизия може да влезе в затвора за пет години

Вече е официално потвърдено - станалият скандално известен с нападението си над журналистически екип на Нова телевизия Трайчо Василев-П...

По този повод от "Народен съюз" ще внесат в Общинския съвет в Дупница официално питане и ще настояват за писмен отговор на няколко въпроса - кога са сключени тези два граждански договора, какъв е точният им предмет, по какви критерии е бил направен изборът на въпросните две лица.

"Всичко това, което се случва в Дупница е пълно безобразие, заяви Вергил Кацов. - Но по-притеснителното е, че хората вече са преживели какво ли не и приемат всичко за нормално. За мен е пълен абсурд секретар на ОИК от опозиционата партия да е назначен на граждански договор към общината. Това поставя под съмнение обективността в ОИК".

Вергил Кацов разкри, че тези две назначения са били скрити от обществността до момента, в който от "Народен съюз" не се усъмнили в действията на членовете на ОИК. Първоначално от Общинската избирателна комисия обявиха, че няма да обжалват решението на Административния съд в Кюстендил да касира изборите за общински съветници в Дупница. Точно пет дни по-късно обаче стана ясно, че от ОИК са променили решението си и обжалват пред ВАС.

"Най-вероятно подписването на тези два договора се е случило във въпросните 5 дни. Много се чудехме какво е станало през това време, за да си променят решението в ОИК, но тези два граждански договора ни дадоха отговора", добави Кацов.

"Преференциалните" от ДПС мътят водата на Местан в Кърджали

Общинският съвет в Кърджали не избра председател и след второто си пленарно заседание вчера (7 декември), информира в. "Сега". Както и...

Той припомни, че именно Здравко Василев от името на ОИК призна пред Административния съд в Кюстендил, че жалбата на "Народен съюз" за кражба на гласове е основателна. "Всичко това е протоколирано, добави Кацов. - От 14 секции, в които имаше повторно преброяване, излязоха 20 гласа за "Народен съюз". Ако така продължат да излизат наши неотчетени вотове и в другите секции, ние имаме основания за още един мандат. Да не говорим, че само от тези 14 секции излязоха гласове за независимия Иван Тотев и той вече има достатъчно, за да е общински съветник. Не разбирам как е възможно някой да иска да бъде пренареден Общинският съвет само с частично повторно преброяване?! Или в 100% от секциите ще бъдат отворени чувалите и ще броят отново, или - касиране и нови избори. Това са двете възможности".

Според Вергил Кацов е време хората да спрат да се примиряват и да приемат абсурдите за нещо нормално. "Когато говорим за граждански договори, те трябва да са публични, категоричен е той. - Хората трябва да знаят къде отиват парите от данъците им. А тези обяснения на кмета, че не се води от партийна принадлежност, а разчита на експерти, са пошла история. Само от неправомерни уволнения по тази причина и след заведените дела общината е ощетена с над 50 000 лева до момента. И всичките тези уволнения са с цел да бъдат освободени места за "наши" хора - неуспели кандидати за кметове на ГЕРБ, например. Или такива от БСП, какъвто е случаят с Невена Манова от Кочериново, която беше назначена за главен секретар на общината. Но и това в нашата държава е нещо съвсем нормално. Както е напълно обичайно само една фирма да се яви на конкурс за строителство на спортна зала за 4,5 милиона лева. И тя да е същата, която построи социалните домове в града. Нормално е да построят покрив на детска градина в Крайници и първият по-силен вятър да го свали на земята при положение, че от съседните къщи една цигла не е паднала. Това се случи само преди месец и слава Богу, че беше неделя и нямаше деца. Нормално е също в широк център в Дупница да направят ремонт и след няколко месеца плочките да почнат да пропадат и да се чупят. Всички тези неща явно са нормални. Само не знам дали е нормално ние да го търпим това. Но, както се видя в държавата, и шизофренията е нещо нормално. Изглежда няма нищо смущаващо да останеш министър, след като партията ти минава в опозиция, и всички да казват, че си взел правилно, разумно и отговорно решение. Нормално...".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com