Манолова обвини за всичко в "Арена Армеец" бившия шеф на ОИК София

6533
Манолова обвини за всичко в "Арена Армеец" бившия шеф на ОИК София
Снимка: БГНЕС

19 души в ОИК е текст, който е гласуван от всички политически партии. Това съществуваше и в предния Изборен кодекс. И в него, и в сегашния кодекс има възможност броят на членовете на ОИК да бъде удвоен. Това заяви авторът на сегашния кодекс и действащ омбудсман Мая Манолова пред Нова телевизия.

Тя припомни, че ЦИК е решила да няма повече от 19 души в ОИК София. Имало е решение да се назначат 136 души за приемане на протоколите от СИК-овете, заяви Манолова пред Нова телевизия.

Касирането на местните избори - с абсурди тук и там

Десетките дела за касиране на местните избори са пример за всяко комедийно шоу. Смешните и абсурдни моменти при тях не са един и два, п...

На въпрос кой в крайна сметка е наредил заключването на членовете на софийските СИК-овете в „Арена Армеец”, Манолова отговори, че в Изборния кодекс не пише да се заключват хора. Това е решение на бившия председател на ОИК София Диляна Иванова. И мен не ме пуснаха в залата, оплака се Манолова. Най-добре в новия Изборен кодекс да пише, че не се заключват хора, не се преправят резултати, не се крадат гласове от една партия за друга, подчерта омбудсманът.

По въпроса с преференциите Манолова заяви, че това право не трябва да бъде отнемано. 50% от хората гласуваха преференциално на местния вот, това е показателно, смята тя. Моето проучване сочи, че хората искат да гласуват мажоритарно, заяви омбудсманът, пренебрегвайки коментарите, че точно БСП беше най-много против този въпрос в референдума на президента.

За финал Манолова беше категорична, че ако някой е искал от г-жа Цачева задържането на Волен Сидеров, това е трябвало да стане. Парламентът беше в почивка за изборите, не във ваканция, твърди омбудсманът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com