Татяна Дончева: ГЕРБ ги устройваше телевизиите да показват Сидеров, вместо как се фалшифицират резултати

8685
Татяна Дончева: ГЕРБ ги устройваше телевизиите да показват Сидеров, вместо как се фалшифицират резултати
Снимка: Движение 21

Тези местни избори показват една негативна еволюция, започнала през 2005 година, когато започнаха да се купуват избирателни комисии. Това се разви до степен, че участниците в избирателните комисии, които получават между 20-50 лв, но от друг могат да получат 100 лв. И могат да обърнат палачинката и резултата. Това заяви в интервю за bTV лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

Може да подозираме, че изборите са манипулирани по организацията, по присъствието на определени политически сили и по протоколите, които изтекоха, както и по негласната информация за купени и продаден гласове, допълни още тя.

Татяна Дончева: Организацията на изборите беше скандална

"Движение 21" се представи прилично на местните избори. Удвоили и утроили сме резултата на места, където не сме били досега. Това заяви...

Според нея цялата организация и събития от изборния ден не са случайност, а са били с цел да бъде замъглен финалът: "Няма друг генезис, освен управляващата партия ГЕРБ. Нейни са представителите в секционните изборни комисии, нейни са представителите в зала "Арена Армеец". Предложението да бъдат увеличени членовете на ОИК е било отказано от ГЕРБ, Атака, ДПС и Бареков."

Дончева е категорична, че акцията в "Арена Армеец", нахлуването в НАТФИЗ на Волен Сидеров и хакването на редица държавни сайтове е била планирана.

В случая с имунитета на Волен Сидеров, според лидера на Движение 21 няма проблем с Конституцията. Дончева обясни, че „за всяко престъпление от общ характер се дължи наказателна отговорност“, т.е. разрешение за задържането на Сидеров би могла да даде Цецка Цачева:

„С едно телефонно обаждане той може да бъде задържан, но на нея не ѝ стиска да даде такова разрешение, защото на Румяна Бъчварова също не ѝ стиска. Там няма нужда от храсти и борчета, има нужда от длъжностни лица и стига са си мили ръцете с Конституцията. Има диагнози за това, за мен е не е интересно поведението на Сидеров, а на онези, които трябваше да го пазят. Цецка Цачева и Румяна Бъчварова нямат топки за тази работа, а и си имат патрон, който не е казал как да се реагира. ГЕРБ ги устройваше това телевизиите да показват Сидеров, вместо това как се фалшифицират резултати.“

Ръководството на МВР ми се стори гузно за Средец и не виждам защо

Така лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева коментира пред Нова телевизия случая със загинал имигрант близо до Елхово. Тя ...

Дончева допълни, че инцидентът с Алексей Петров също е част от акцията за отвличане на вниманието. Създава се обстановка на тревожност в държавата и това дърпа избирателите към този, който се смята за силен - в случая Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com