В 49 населени места в Смолянска област ще има балотаж

7949
В 49 населени места в Смолянска област ще има балотаж
Снимка: БГНЕС

В 49 населени места в Смолянска област ще има балотаж в неделя, 1 ноември по данни на Общинските избирателни комисии в 10-те общини в Смолянска област. В Смолянска община балотаж ще има в 7 села. В Кутела в неделя ще се състезават Емил Стоянов от ГЕРБ с почти 40% от гласовете срещу малко под 30% за Митко Комитов от ДПС. В с. Могилица - досегашният кмет Митко Чочев от БСП с 42.39% срещу Милко Кисьов от ГЕРБ с 38.68%.В с. Момчиловци- Сийка Суркова- издигната от КРОС отива на втори тур с 44.52% срещу Атанас Кетев от ГЕРБ с 31.57% .В с. Бостина- Евтим Стойков - БСП с 38.83% срещу Стайка Янева от ГЕРБ с 36.89% В село Река- Милко Чаушев- ГЕРБ с 43.45 % срещу Веселин Роданжиев -ДПС.В Сивино- Асан Даракчиев- ДПС - 47.47% срещу независимата Карамфила Кашокова -30.30%.

В Смилян - Чавдар Червенков - ГЕРБ - 42% срещу Зефир Юруков от БСП -31.82 %. В Девинска община балотаж ще има за кмет на Община Девин и още в 6 села. На балотаж за кмет на Община Девин отиват Красимир Даскалов (ПП ГЕРБ) 40,99% и Юлиян Семчев, издигнат от местната коалиция "Обединени за Девин и общината" 5.66%. В Брезе на балотаж отиват Румен Чавдаров – ПП ГЕРБ, събрал на първи тур 127 гласа, срещу Боряна Стойчева от ДПС със 79 гласа. В Гьоврен са Снежана Чавдарова от ДПС, с 201 гласа, срещу Шукри Саидов от ГЕРБ, със 137 гласа. В Грохотно са Селви Читак от ДПС със 147 гласа и Фани Василева от ГЕРБ със 132 гласа. В Жребево са Красимир Балталиев от ПП ГЕРБ 35 гласа срещу Ваклин Куцев – от „Глас народен”, с 20 гласа.

Още един кандидат-кмет се отказа от участие в балотажа в Девин

И Здравко Василев (ДПС) се отказа от балотажа в Девин, съобщиха за Радио „Фокус” – Смолян от Общинската избирателна к...

В Селча са: Венелин Иванов от ГЕРБ със 175 гласа и Дафинка Сакалиева от ДПС със 143 гласа. В Триград на балотаж отиват Цветан Славков от РБ, с 225 гласа и Анелия Пашалийска от ПП ГЕРБ, със 174 гласа.В Община Чепеларе ще има балотаж между кандидата за кмет втори мандат от ПП ГЕРБ Тодор Бозуков и Славка Чакърова – издигната от Реформаторския блок. За Тодор Бозуков са гласували 32,54% от избирателите, а за Славка Чакърова - 16,78%. Балотажи ще има и в чепеларските села Богутево, Хвойна и Малево. В Богутево на балотаж отиват Стефан Терзийски (ПП ГЕРБ) и Илиян Терзиев (ДПС). В Малево на балотаж са Борис Мечеров (БСП) и Виолета Бакалска (ПП ГЕРБ), В село Хвойна са Наско Губеров (ПП ГЕРБ) и Борис Губеров (Движение 21). В Златоградска община ще има балотаж за кметското място само в село Долен и той ще бъде между Здравко Благоев (РБ), за когото са гласували 213 избиратели и Дичо Сапунджиев (НФСБ) със 166 гласа. В Oбщина Борино балотаж ще има само в село Буново. На балотаж ще се борят кандидатите за кмет на село Буйново, Митко Димитров Иванов, издигнат от ПП ГЕРБ и Бойко Димитров Хаджиев, издигнат от ПП Движение за права и свободи.

В Рудоземска община ще има балотаж в 4 села: Витина, Войкова лъка, Сопотот, Чепинци. В село Витина борбата за кметското място продължават кандидатът от ДПС Севдалин Салачков и Данчо Атанасов от Реформаторски блок. Другото населено място от Община Рудозем е Войкова лъка, на балотаж отиват Фери Добревски от ДПС и Захри Халилов – ГЕРБ. В село Сопотот ще се състезават Миредин Моллабрахимов от ДПС и Селви Асанлийски –ГЕРБ. В село Чепинци битката на 1 ноември ще е между Хайри Брахимбашев от ДПС и Атанас Паликаров от ГЕРБ.

В Неделинска община балотаж ще има в Неделино и в още 9 населени места. В Община Неделино ще има балотаж между кандидатът на „Социалдемократическа партия” Стоян Беширов 29% и Боян Кехайов – 20%, издигнат от „Инициативен комитет”. В село Бурево са: Бисер Василев от ПП ГЕРБ и Васил Терзиев – Български демократичен център /БДЦ/. В село Върли дол ще се явяват Карамфил Велков – БДЦ и Христо Йорданов от Социалдемократическа партия. В село Гърнати са: Славчо Колев от БДЦ и Асен Гънгаров от Социалдемократическа партия. В неделинското село Диманово на балотаж отиват кандидатът на ДПС Огнян Хаджиев и Любен Белев – БДЦ. В кметство Кундево на 1-ви ноември ще гласуват за Сергей Чолакова от ПП ГЕРБ и Наско Лилчев – Социалдемократическа партия. В село Еленка са Сашо Чавдаров от ДПС и Митко Хаджиев от Социалдемократическа партия. В село Оградна – Валя Костадинова – ГЕРБ и Митко Ораков, издигнат от ПП БДЦ. В село Средец – Съби Хаджиев – БДЦ и Светла Димитрова – ГЕРБ. В село Козарка кандидатите за кметския пост са трима – Стефан Димов, издигнат от Социалдимикратическа партия, кандидатът на местната коалиция „Коалиция за Неделино” Радостина Каменска и Желязко Метрашев, издигнат от – Реформаторски блок. В Маданска община балотаж ще има в 3 населени места. В кметство Боровина на балотаж отиват Митко Радичев от Движение Права и свободи и Десислава Чернева – ПП ГЕРБ. На втори тур в кметство Вехтино ще се състезават кандидатът Ахмед Ефендиев от БСП и Райчо Ненков от ДПС.

За кметство Галище за място на кмет ще се състезават Елка Георгиева от БСП и Бисер Емилов от Реформаторски блок. В Oбщина Баните балотаж ще има в Баните и още в 5 села. В Баните на балотаж отиват Велин Фиданов – Местна коалиция „Коалиция за Община Баните” и Милен Белчев – ГЕРБ. Във Вълчан дол са ЕдитаТекьова – ГЕРБ и Милена Иванова – РБ. Вишнево - Бисера Топалова – ГЕРБ и Дарина Алджикова – РБ. Загражден - Венцислав Шишков – ГЕРБ и Милка Родопска – БСП. Дрянка - Магдалена Малинова – ИК за издигане на независим кандидат за кмет на с. Дрянка и Невен Кискинов – БСП. Гълъбово - Асен Дерменджиев – БСП и Орлин Станчев – ГЕРБ. В Доспатска община балотаж ще има в Доспат и в още 5 села. В Доспат балотажът е между Елин Радев, издигнат от ПП ГЕРБ и опонентът му Евтим Мутафов - Реформаторския блок.

Kaндидaтът зa ĸмeт втopи мaндaт в Oбщинa Дeвин – Цвeтaлин Πeнĸoв, внece мoлбa зa oтĸaз oт yчacтиe във втopи тyp

Kaндидaтът зa ĸмeт втopи мaндaт в Oбщинa Дeвин – Цвeтaлин Πeнĸoв, внece мoлбa зa oтĸaз oт yчacтиe във втopи тyp нa мecтни избo...

В село Змейца: Антон Детелинов Доспатлиев от ПП ГЕРБ и Венелин Бойков Дойков от ПД Социалдемократи. В село Касък за мястото на кмет ще се състезават Шабан Рамаданов Хърлов от ПП ГЕРБ и Джамал в Шалганов от Движение за права и свободи-ДПС. В кметство Любча на балотаж отиват Веселин Минов от Реформаторски блок и Сребрин Моллов от ДПС . Жителите на село Црънча ще избират между кандидатът от ПП ГЕРБ Юли Делибашев и Недко Хаджиев от БСП. В село Бръщен за кметския стол ще се състезават Кемил Кочаков от Реформаторски блок и Лютви Кичуков от ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com