Eвропейският шампион по карате Габриел Стелиянов Петев e спортист №1 на Ловеч за 2022 г. (СНИМКИ)

2850
Eвропейският шампион по карате Габриел Стелиянов Петев e спортист №1 на Ловеч за 2022 г. (СНИМКИ)
Снимка: Община Ловеч

Победител в анкетата и Спортист №1 на Ловеч за 2022 година стана европейският шампион по карате Габриел Стелиянов Петев (19 г.). Състезателят е с актив от 67 точки от гласуването на спортни ръководители, треньори и журналисти.

На церемония в Ловчанското читалище на 12 януари 2023 г. вечерта той получи статуетката “Спортист на годината“, почетна грамота, парична награда  и картина. Отличията бяха връчени от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която връчи и една отделна специална награда лично от нея.

Фондация подкрепя надграждането на високотехнологични кабинети в две ловешки гимназии

Германската фондация „Ханс Херман Восс“  ще подкрепи надграждането на високотехнологични кабинети (MINT и STEM)  ...

„Да поздравим, освен наградените, още и  родителите, директорите на училища и най-вече треньорите на тези спортисти. Аз съм респектирана тази вечер от постиженията. Гордея се с вас“, каза Корнелия Маринова.

Отличеният като № 1 Габриел Петев е шампион в категория до 75 кг  в дисциплината кумите, а той спечели и приза за най-техничен състезател. „Не е важно да победиш другия, най-важно е да победиш себе си“, каза Габриел след награждаването.

Роден е в Ловеч, завършил е Природо-математическата гимназия в града, а в момента е студент първи курс в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, специалност „Строителство на сгради и съоръжения“. Тренира в Ловеч и столицата. Догодина той ще участва в летен технически лагер за повишаване на степента – черен колан (първи дан).

Треньор на годината в Ловеч стана Христо Кадийски. Той е треньор по джудо и джу джицу в СК „Вароша“ Ловеч от 2008 г. За периода от 2013 г. до 2022 г. от държавни и международни първенства водените от него състезатели на клуба са спечелили над 400 отличия. През годините е подготвил трима национални състезатели за участия в европейски и световни първенства. През 2018 г. отборът от Ловеч спечели държавната купа на Българската Джу Джицу федерация. През 2022-ра той подготви и реализира 8 държавни шампиона, 2 вицешампиона и 4 бронзови медалиста от държавното първенство по джу джицу. Тимът се класира втори в отборното класиране на Държавното първенство. От национални купи през 2022-ра отборът спечели  над четиридесет отличия.

Ново читалище в Ловеч отвори врати

Новото НЧ „Изкуство 2022“ в Ловеч отвори врати вечерта на 6 януари 2023 г. То се намира на ул. „Стефан Караджа“...

Останалите отличени по низходящ ред са Христо Николов (15 г.),  Даяна Илиева (16 г.) – и двамата са от СК „Джу Джицу-Вароша“, Йордан Рачев, дългогодишен състезател на СК „Сенши до – Ловеч“, Божидар Дочев (17 г.) от „Моделклуб“ Ловеч, Преслав Станчев (20 г.) от ХК „Осъм“, Николай Петров (12 г.) от СК „Джу Джицу-Вароша“, осмата позиция е за състезателна двойка Мирослав Александров и Теменуга Монова от СК по акробатичен рокендрол „Роксмайл“, следва Виктор Петрушев   (13 г.) от СК „Джу Джицу-Вароша“. Десето място се поделя от Ивана Нечова от „Сенши до – Ловеч”, и  Ивана Няголова (16 г.) от СК „Джу Джицу-Вароша“.

Тази година бяха номинирани 18 състезатели от пет вида спорт, както и трима треньори. Грамоти заслужиха състезателите Никола Ивайлов Любомиров от СК „Джу Джицу-Вароша“, Александър Цветозаров Илиев от ХК „Осъм” , Иван Митков Христов  от СК „Сенши до – Ловеч“, Максим Миленов Николов от СК „Джу Джицу-Вароша“, Йоан Станиславов Колев от СК „Джу Джицу-Вароша“, Паолина Росенова Иванова от СК „Сенши до – Ловеч“ и Росен Стоянов Колев от СК „Джу Джицу-Вароша“.

Наградите връчваха зам.-кметът Венцислав Христов и д-р Димитър Димитров, директор на Дирекция "Образование, здравеопазване, култура и туризъм". В художествената програма участваха двойка по танци Христо Николов и Йонислава Блажева от клуба „Роксмайл” и изпълнителят Теодор Иванов, полуфиналист в музикалното предаване „Звездите в нас”. Водещ беше журналистът Никола Колев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Училището „Сава Младенов“ в Тетевен отбеляза 115-та си годишнина (СНИМКИ)

Направил им забележка: В Ловешко ученици нападнаха възрастен мъж

В Тетевен се проведе обучение на педагози от детските градини и училищата

Проведоха се практическа тренировка и учение на тема „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и съставните части на ЕСС при възникване на земетресение“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч