Кметът на Ловеч: Да възпитаваме в респект към правилата, за да има ред и сигурност

1752
Кметът на Ловеч: Да възпитаваме в респект към правилата, за да има ред и сигурност
Снимка: Община Ловеч

Да възпитаваме в респект към правилата, за да има ред и сигурност. Това написа на флипчарта кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова по време на конференцията „Борба с престъпността и корупцията: „Български гласове за Европа“, която се проведе на 24 март в Ловеч в пресклуба на БТА. Чрез това послание обобщавам моята основна теза, каза тя.

Кметът Корнелия Маринова откри конференцията заедно с Кирил Вълчев, генерален директор на БТА (по видеовръзка) и Виктор Стойчев, областен управител. Двучасовата дискусия се проведе в рамките на инициативата „Български гласове за Европа“, с подкрепата на Европейския парламент.

РИОСВ проверява евентуално замърсяване на р. Осъм

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Плевен взе проби от водата на Осъм в Ловеч и започна проверка за евентуално...

 

За борбата с престъпността и корупцията много е важно да има тясно взаимодействие между институциите, които имат отношение по този въпрос, на местно, регионално, на национално и на европейско равнище, каза кметът Корнелия Маринова при откриването. В работата с подрастващите, в семейството и училището можем да формираме респект към правилата и трябва да го правим, каза още Корнелия Маринова. Тя добави, че само когато възпитаме подобно отношение към света около нас, че правилата са за всички и трябва да се спазват, и това започне още от детството и продължава в годините, като превенция ще постигнем много по-добри резултати. Кметът на Ловеч каза, че с конференцията за бъдещето на Европа европейските институции правят нещо изключително важно. Чудесно е, че имаме този диалог, за да разберем каква искаме да бъде Европа, как да я променяме, особено в ситуацията и контекста на бързо променящия се обществено-политически живот, който се явява огромно предизвикателство за всички нас, каза още Маринова. Тя изтъкна, че е важно да бъде ясен гласът на хората по места, на регионалните власти, на националните правителства в контекста на една обединена Европа. Маринова отбеляза колко е важен Комитетът на регионите като една от институциите на ЕС, в която са представени местните и регионални власти, както и ролята на Националното сдружение на общините в Република България.

Кметът на Ловеч поздрави БТА, че провежда подобни дискусии, подкрепени от ЕП. Община Ловеч бе представена в дискусията още от Цветозар Цанков - началник отдел "Контрол и сигурност", Даниела Данова, секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Ловеч.

Община Ловеч подписа програма за популяризиране на християнството

Програма за популяризиране на православното християнство в Община Ловеч за 2022 – 2023 г. бе подписана на 16 март 2022 г. Подписи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Театрално дружество „Искра“ в Тетевен отбеляза своята 140-годишнина

Над 200 участници от цялата страна се включиха в състезанието TETEVEN KIDS DH 2024

Средните училища в Тетевен изпратиха абитуриентите от Випуск 2024 (СНИМКИ)

Община Тетевен отбеляза 9 май

Стартът на сезона на детските даунхил серии ще бъде в Тетевен

Вижте листата на "Има такъв народ" за парламентарните избори на 9 юни в 11 МИР - Ловеч

Вижте листата на БСП за парламентарните избори на 9 юни в 11 МИР - Ловеч

Вижте листата на ДПС за парламентарните избори на 9 юни в 11 МИР - Ловеч

Вижте листата на ПП-ДБ за парламентарните избори на 9 юни в 11 МИР - Ловеч

Вижте листата на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори на 9 юни в 11 МИР - Ловеч

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч