Сърдечна среща на Ловчанския митрополит и кмета на Община Ловеч (СНИМКИ)

2253
Сърдечна среща на Ловчанския митрополит и кмета на Община Ловеч (СНИМКИ)
Снимка: Община Ловеч

Сърдечна среща на Ловчанския митрополит Гавриил и кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова се осъществи на 11 октомври 2023 г. в Ловчанска митрополия. На срещата митрополит Гавриил благодари на кмета за многогодишното сътрудничество, внимателното отношение, труд и помощ в мисията за достигане на светата Православна вяра до много хора в общината.

Владиката връчи на Корнелия Маринова плакет с икона на Светите новоселски мъченици, грамота и благодарствено писмо. В грамотата се казва: „Приемете нашата сърдечна благодарност за заслугите Ви за духовно-нравственото просвещение и утвърждаването на православните християнски ценности при възпитанието на децата на територията на Община Ловеч. Божието благословение и милост да  бъдат върху Вас и Вашите близки!“

Още: Борисов: Корнелия Маринова свърши много работа за Ловеч

От своя страна кметът Корнелия Маринова потвърди своята подкрепа за Българската православна църква и изрази убеждението си, че  религията трябва да е неизменна част от образованието в българското училище. Тя връчи на митрополит Гавриил кристала с Герба на общината, който изобразява Ловеч като твърдина с характерните особености - крепостта, люляково клонче, Покрития мост и река Осъм.

Ето пълен текст на благодарственото писмо:

„Уважаема госпожа Корнелия Маринова,

Желаем най-искрено да изкажем благодарение към Вас за Вашето сърдечно отношение, труд и помощ в мисията за достигане на светата Православна вяра до много хора, най-вече деца, от Община Ловеч по време на годините, в които Вие бяхте начело на нашата община и като кмет на общината, и като председател на Общинския съвет — дела, достойни за вярващ православен християнин.

С подготовката и реализирането на проекта Програма за популяризиране на православието в община Ловеч за периодите: 2013-2016 г.; 2017-2020 г. и 2022-2023 г. бяха обхванати във форма „Детски християнски клуб" всички детски градини града и се затвърди преподаването на Християнство Православие в много от училищата в начален и основен етап на обучение. През годините се провеждаха много дейности: лятно училище по православно вероучение; организирано се боядисваха яйца от ученици преди Възкресение Христово; Община Ловеч финансираше много от екскурзиите за обхванатите от програмата деца до някои от епархийските манастири; оказване на съдействие за подготовка на дидактични материали за религиозното обучение; по повод освещаването през 2017 г. на новия Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий" реализира отпечатването на дипляна за православните храмове в Ловеч; финансира семинар с учители по религия на тема „Духовното пробуждане и израстване на децата ни - надежда за бъдещето" с лектор е проф. д-р Емилия Василева; заплащане транспорта за изяви на Детско-юношеския хор „Архангелский глас"; всяка година Богоявление се празнува съвместно от Община Ловеч и Ловчанска митрополия; безценната помощ при организирането на ежегодното отбелязване на празника Въведение Богородично - Ден на християнското семейство и православната учаща се младеж; организиране и представяне пред обществеността изложба от фотографии за годишнината от избирането на Ловчанския митрополит Гавриил и много много други. Специално внимание заслужава и подкрепата Ви при откриването на Частно начално училище „Св. Седмочисленици" в гр. Ловеч през 2019 г. Община Ловеч.

Не на последно място бихме искали да Ви благодарим, че Вие, като Кмет на Община Ловеч, положихте усилия и съдействие за отпускането от общинския бюджет за 2023 г. на сумата от 50 000 лева за довършване на изографисването на северната галерия на Катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий" в Ловеч.

Още: Кметът на Ловеч отличен с грамота за прилагане на добри практики за устойчив растеж на туризма в общината

Ценим и всички други дейности, необхванати в това кратко писмо, Ваши и на формирания от Вас екип от ръководители и специалисти помощи и най-вече за топлото отношение към нас, Ловчанския митрополит, към православните свещеници и към всички християни в града и общината.

Божието благословение да бъде върху Вас, върху служителите в Община Ловеч и върху вашите семейства.

С Божие благословение: Ловчански митрополит Гавриил“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Децата от община Тетевен изнесоха празничен концерт по случай Цветница и Лазаровден (СНИМКИ)

Децата от ДГ „Васил Левски“ в Тетевен наричаха за здраве и пресъздадоха обичая „Пейкуване“

Община Тетевен ще получи финансиране от МРРБ за още два проекта

Пролетен концерт и базар в Тетевен по случай Лазаровден и Цветница

В Тетевен се проведе VIII-то издание на фестивала „Здравей, здраве“

Училище в община Тетевен отбеляза своя патронен празник

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч