Три нови социални услуги разкриват в Ловеч

1160
Три нови социални услуги разкриват в Ловеч
Снимка: община Ловеч

Три нови социални услуги се разкриват в Ловеч с одобрението на Общинския съвет - Преходно жилище за деца от 15 до 18 години, Наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21 години и Дневен център за подкрепа на деца и младежи с увреждания и техните семейства.

Новите услуги ще са делегирани от държавата дейности по реда на Закона за социалните услуги и ще се финансират от националния бюджет.   

Местният парламент подкрепи предложените промени в транспортната схема на Община Ловеч. Възложи на кмета да проведе процедура по Закона за обществените поръчки, с която да определи превозвач и да възложи превоза на пътници по маршрутните разписания от Общинската транспортна схема по 6 обособени позиции, информират от пресцентъра.  

„Става дума за две промени в досегашната схема“, обясни заместник-кметът Цветан Георгиев. Закрива се автобусна линия №5 в града, която свързва кварталите „Червен бряг“ и „Младост“. Обединяват се автобусните линии Ловеч – Смочан и Ловеч – Пресяка – Гостиня в една.  

С 13 гласа „За“, 7 „Против“ и 6 „Въздържали се“ обаче не била приета актуализацията на капиталовите разходи  за 2021 г. 

От общината съобщават точно какво е отхвърлено:   

„Поливна система за Централна градска част - водовземане в поземлен имот с идентификатор  43952.514.16 по КК и КР на гр. Ловеч. Проектът е предаден в Община Ловеч и разплатен. Издадено е строително разрешение с №29/2021г. Предстои изпълнение на строителните работи, като за целта са необходими 30 000 лева в т. ч авторски и строителен надзор. Средствата ще бъдат осигурени от д. 997 „Резерв за непредвидени и неотложни разходи“.

Кметът на Ловеч призова гражданите да се ваксинират колкото може по-скоро

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова призова гражданите да се ваксинират колкото може по-скоро. „Опасността е вече факт, данн...

На основание чл. 20, ал 4. т.3 от ЗОП е сключен договор за изготвяне обследвания за установяване техническите характеристики, свързани с изискванията по чл. 169, ал.1, т 1-5,ал. 3 от ЗУТ, архитектурно заснемане, технически паспорти и изготвяне на обследвания за енергийна ефективност на сградите на бившата стоматологична поликлиника  и сградата на РС ПБЗН в гр. Ловеч. Наличието на горните документи е задължително условие за прилагането на мерките за енергийна ефективност. Стойността на договора е 26 000 лв., които ще бъдат прехвърлени от д. 997, „Резерв за непредвидени и неотложни ремонти“ в §5100, д. 619.

Предложение на кмета на с. Баховица за закупуване на храсторез на стойност 1 500лв. и професионална косачка- 1 100 лв. По предложение на кмета на с. Дойренци  е необходимо закупуване на климатик за отопление на кметството. Стойността е 1 600 лв.

За Зоопарка е предложено закупуване на трактор с прикачен инвентар, като съгласно прогнозната стойност по обществената поръчка са необходими допълнително 21 468 лв. които ще бъдат осигурени от § 1030 д. 746.

За регионалното депо за неопасни отпадъци е необходимо закупуване на компютърна конфигурация и програмен продукт. Общата им стойност е 1499 лв., като за компютърната конфигурация стойността е 643 лв., а за програмния продукт съответно 856 лв. Средствата ще бъдат прехвърлени от д.997 Резерв в д. 627 „Управление на дейностите по отпадъците“.

За Спортна зала гр. Ловеч е необходимо закупуване на информационно табло на стойност 4 800 лв. като средствата ще бъдат пренасочени от д. 997 Резерв в д. 898“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Община Тетевен ще получи финансиране от МРРБ за още два проекта

Пролетен концерт и базар в Тетевен по случай Лазаровден и Цветница

В Тетевен се проведе VIII-то издание на фестивала „Здравей, здраве“

Училище в община Тетевен отбеляза своя патронен празник

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч