Хвърлянето на камъни по влака Берковица - Монтана било заради прегазени хора?

4824
Хвърлянето на камъни по влака Берковица - Монтана било заради прегазени хора?
Снимка: БГНЕС

Заради нападения с камъни БДЖ реши да спре влаковете по маршрута между Берковица и Монтана.

Първоначално по медиите се появиха информации, че нападенията са извършвани от роми, защото са се случвали при преминаване на влаковете през ромския квартал „Огоста” в Монтана. Нова телевизия обаче показа различна гледна точка – на протестиращи хора, които не желаят релсите да минават през населеното място, защото е имало в случаи, при които влаковете са прегазвали хора.

Заради нападения с камъни БДЖ спря някои влакове

Заради нападения с камъни по новогодишните празници БДЖ спря движението на влакове в участъка между Берковица и Монтана. По информация ...

Искаме решение, настояха хората от „Огоста”. Не ни обръщат внимание, защото в този квартал има незаконни къщи, заяви млада жена. Според събралите се на протест около 20% от къщите в квартала са незаконни. Искаме решение – сигнализации, рамки, за да не са в опасност децата ни, когато ходят до магазина и на училище.

Протестиращите отрекоха те да са хвърляли камъни – не знаем някой да е хвърлял, може да е постановка на БДЖ, предположи една от жените. Няма никакъв шанс с камък да се счупи прозорец на влак, щом деца замерват, както казаха „по телевизора”- тези деца да не мятат камъни по 20-30 килограма, "компетентно" заяви един от мъжете.

Според инж. Камен Каменов, който отговаря за БДЖ в областта, съоръжение може да бъде изградено – визира се надлез или подлез, но след това въпросът е кой ще го стопанисва. Каменов обаче каза, че най-добре да има „някаква предпазна ограда”, а не да се строят „пасарелки”. Инженерът чистосърдечно заяви, че не знае защо няма арестувани за нападенията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Монтана