Откриха наркотици в колата на шефа на ОДМВР-Монтана?

6335
Откриха наркотици в колата на шефа на ОДМВР-Монтана?
Снимка: МВР-Шумен

Откриха наркотици в автомобил, използван от директора на Областната дирекция на полицията в Монтана, съобщава bTV. Информацията потвърдиха и от Окръжната прокуратура.

Дрогата е открита в служебен джип, иззет по дело през 2010 година. Колата е закарана на ремонт в работилницата на МВР в Монтана. Тя се ползва от шефа на Областната дирекция на полицията старши комисар Ивайло Антонов. Той отказа официален коментар, но спомена, че не е ползвал автомобила от около две седмици и няма представа за намерените вътре наркотици.

Ето какво е осигурило победата на Третия райх

Успехите на войниците от вермахта в началото на Втората световна война се обясняват с въздействието на наркотици. Според книгата "Тот...

Срещу него вече тече разследване в Окръжната прокуратура, процесуално-следствените действия са започнали незабавно.

"Изпратен е следовател от Окръжния следствен отдел, който извършва оглед на автомобила на място, разпитват се свидетели, след което материалите ще бъдат докладвани на окръжния прокурор за вземане на отношение. Необходимо е време с оглед провеждане на разследване", посочи Лилия Илиева от Окръжната прокуратура в Монтана.

От прокуратурата не съобщиха нито какво е количеството, нито какъв е видът на наркотика. Това ще бъде обявено след експертиза в Националния институт по криминалистика и криминология. Според МВР те сами са пожелали на мястото да отиде следовател.

"По-скоро се касае за подхвърлено вещество". Така коментира пред Нова телевизияя говорителят на Окръжна прокуратура Лили Илиева относно намерено подозрително бяло вещество в служебен автомобил, ползван от ОДМВР Ивайло Антонов.

Гранични полицаи откриха над 2.5 тона канабис при спецакция

При специализирана полицейска операция гранични полицаи отрили 2596 кг канабис, информират от Гранична полиция. Граничните полицаи от ...

Илиева отказа да коментира въобще какво може да е веществото, дали са наркотици.

Ивайло Антонов е назначен на поста в началото на август 2015 година. В системата на МВР работи от 16 години, като е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности в СДВР и ГД "Борба с организираната престъпност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Монтана