Турнето на Dead Can Dance стартира днес. Концертът в София е на 14 май

1322
Турнето на Dead Can Dance стартира днес. Концертът в София е на 14 май
Снимка: Evntease

Европейската обиколка на легендарното дуо Dead Can Dance Europa-2022 стартира от  Глазгоу днес, 7 април. След няколко концерта във Великобритания, артистите потеглят към централна Европа - Франция, Люксембург, Германия, Холандия и т.н,. а след месец най-после ще ги посрещнем и на Балканския полуостров. На 14 май ги очакваме с нетърпение в зала 1 на НДК, София.

След две години ограничения в провеждането на концерти на живо, интересът към турнето е наистина голям - за доста от локациите билетите са разпродадени седмици преди провеждането им. За шоуто им в София все още могат да бъдат намерени билети на bit.ly/DeadCanDance2022

Завръщането на магнетичния тандем Брендан Пери и Лиса Джерард в България ще бъде с пълнокръвна група музиканти от 7 човека. Формацията ще изпълнява композициите от цялата си забележителна кариера в нови аранжименти:

“За пръв път в живота ми се случва да насоча вниманието си за толкова дълъг период върху това как да изглеждат концертите на групата, знаейки че тази година ще можем да се завърнем на сцената и да представим тази музика на живо. Въпреки че през 2019 г. В Пловдив се получи наистина добър спектакъл, новите ни концерти ще бъдат от много по-висока класа. В момента сме много по-добри. На предстоящото турне ще свирим като хорова група, в хорова хармония. Досега сме го правили само за отделни песни, а този път поне половината от нашия сет ще бъде хорово изпълнение. Ще изпълняваме стара музика, но по нов начин, с акцент върху пеенето. Мисля, че ще ви въздейства наистина силно”, разкри наскоро Брендън При пред Краси Москов в интервю за Z-Rock.

В нова светлина ще чуем и видим композиции, превърнали се в химни на три десетилетия, любими класики от албуми като The Serpent’s Egg (4AD, 1988), Aion (4AD, 1990) и Into The Labyrinth (4AD, 1993), както и излезлите през това хилядолетие Anastasis (2012) и Dyonisus (2018).

Шотландската певица, музикант и текстописец Астрид Уилямсън ще придружава Dead Can Dance по време на повечето дати от турнето. Тя ще открие и големия им концерт в зала 1 на НДК  на 14 май

Астрид Уилямсън става известна през 90-те с групата си Goya Dress. Първият им албум Rooms е продуциран от Джон Кейл, а към днешна дата тя има издадени още осем студийни албума, включително класическата творба Requiem&Gallipoli. В София Уилямсън ще представи актуалния си албум Into The Mountain, издаден само преди няколко месеца. Класически пианист и композитор, талантлив вокалист, музикант и автор, тя има в актива си колаборации с редица изпълнители, между които Джон Кейл, Джони Мар и Бърнард Съмнър (като част от Electronic), Артър Бейкър, Stereophonics, Лео Ейбрахамс, авторът на This Mortal Coil/Hope Blister Иво Уотс-Ръсел и Лиса Джерард.

Присъединете се към официалното фейсбук събитие тук:

https://www.facebook.com/events/176733907918352

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън записаха обща песен (ВИДЕО)

Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на Капана Фест в Пловдив

Приключенията на Нотичка - в търсене на истинския Моцарт в неговите най-известни композиции

Българите Caliberty ще подгряват Брус Дикинсън на 16 юли в София

От Ню Йорк в София: съвременната Кармен Клементин Марген в София на 31 май по покана на Соня Йончева

P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"

Емели Санде - безнадеждният романтик

Група ALI: Правим музика, която да изпълва душата

Започна грандиозният фестивал Coachella 2024: Кои бяха звездите в първия уикенд (ВИДЕО)

Концертът Led Zeppelin Symphonic в София се отлага за септември

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com