Фирма на Гинка Върбакова ще стопанисва синята зона в Пазарджик

5498
Фирма на Гинка Върбакова ще стопанисва синята зона в Пазарджик
Снимка: БГНЕС

Фирма, доскорошна собственост на Гинка Върбакова, ще стопанисва и контролира паркоместата от „Синя зона“ в Пазарджик. Договорът между кмета Тодор Попов и фирма „Контур 7“ ЕООД е подписан в понеделник и докладван вчера в Агенцията за обществени поръчки.

Той е за срок от 5 години и е на обща стойност 982 255 лв. без ДДС.

Ангажимент на дружеството е да експлоатира и контролира паркирането в „Синята зона“ на областния град, принудително да задържа и премества неправилно паркирани превозни средства, да управлява автоматизираната системата за SMS-разплащане, да контролира кратковременното платено паркиране в зоната.

„Контур 7“ е била единственият кандидат за обществената поръчка.

Криминалната връзка към Борисов при сделката за ЧЕЗ остава мъгла (ВИДЕО)

Що се отнася за сделката на ЧЕЗ, в деловодството на парламента е постъпила секретна информация от служба „Военна информация&ldquo...

Проверка в Търговския регистър сочи, че фирмата понастоящем е еднолична собственост на 43-годишния петричанин Румен Борисов Трендафилов. До август месец 2016 г. обаче тя е била на Гинка Върбакова от Пазарджик - потенциалният купувач на „ЧЕЗ – България“.

Интересен детайл е, че друго нейно дружество „Грийн Билд БГ“ стопанисваше най-големият паркинг на Пазаржик до януари месец тази година. Така пишеше до последно и на табелата на паркинга. Но „Грийн Билд БГ“ фирмата се е казвала до ноември месец 2016 г., а оттам насетне вече е „Инерком“ ЕООД. Дружеството е създадено през 2011 г. и неин собственик винаги е била Гинка Върбакова.

На 26 януари от управата му подадоха молба до община Пазарджик, с което поискаха разтрогване на договора. Дотогава те ползваха мястото срещу наем от 4800 лева на месец. Паркингът разполага с 45 места и е в центъра на града, а за час престой се плащаше 2 лв.

„Новите“ стопани на цялата „Синя зона“ с множество зони за паркиране са гарантирали в офертата си до общината 25 500 лева месечен приход без ДДС (съответно 30 600 лв. с ДДС). Което би трябвало да значи приход на обща стойност 1 530 000 лв. без ДДС за пет години. От тях, според оферираната цена, 982 255 лв. ще се платят на оператора на паркинга, а разликата, която би трябвало да не е под 500 хиляди лева, ще остане като плюс в местния бюджет.

Ако месечният приход е под оферираната сума от 25 500 лв., операторът трябва да ги довнесе в касата на общината.

От ЧЕЗ се страхуват, че Гинка Върбакова няма да събере пари за сделката, виждат проблем в Борисов

Заради натиска от страна на медиите, може "Инерком България" да не успее да намери пари, за да купи активите на ЧЕЗ. Такова опасение из...

От местната управа на Пазарджик са обособили девет зони за паркиране, които разполагат с общо 1621 места, от които 100 за инвалиди.

Изискванията на общината са били кандидатът да предложи минимум 22 души персонал – минимум3-ма за участие в специализирани екипи за принудително задържане на превозни средства чрез използване на „скоба“, минимум 15 за общи функции по контрола и минимум 4-ма за принудително преместване с „паяк“. Цената за парко място за един час е определена от местния парламент и тя е 1,50 лв. за час.

Гинка Върбакова и Румен Трифонов имат общ бизнес от години.

Той е продал фирма „Евро бетон“ ЕООД първо на Малина Върбакова (зълва на Гинка), а впоследствие тя е вече собственост на най-нашумялата напоследък бизнес дама в България.

В края на миналата година Гинка Върбакова е предала на Трифонов представителството на„Солар Къмпани“ ЕАД и от тогава той е едноличен собственик на капитала. Той е управлявал клон на фирма на съпруга й Славчо Върбаков, която е вече заличена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com