Отново протест срещу кмета на Септември Марин Рачев

3030
Отново протест срещу кмета на Септември Марин Рачев
Снимка: БГНЕС

Протестен митинг-шествие ще има тази неделя от 12:00 часа на жители на Община Септември до главния път Пазарджик – Велинград в село Варвара. Гражданският инициативен комитет "Да спасим Община Септември" за трета поредна седмица ще демонстрира публично недоволството си срещу начина, по който кметът Марин Рачев управлява общината.

Протестиращите отново ще питат крадат ли се средства от обществените поръчки в Община Септември и отново ще настояват за получат пълна информация за разходването на публичните средства от кмета Рачев. Този път протестът ще е под надслов: "Краде ли се минерална вода и от кого?"

Сезират прокуратурата и евроинституциите за нарушения при бутилираните води

Прокуратурата и европейските институции ще бъдат сезирани от Федерацията на потребителите за нарушенията при производството и продажб...

Миналата неделя над 150 недоволни жители затвориха главния път Пазарджик – Велинград и направиха символично "откриване и погребване" на детска площадка в село Варвара. Протестиращите попитаха къде са парите, предвидени за недостроената детска площадка. Те припомниха, че на 11 януари Марин Рачев е сключил договор за построяване на детски площадки в общината на стойност над 250 хил. лв., в който има клауза за 100% авансово плащане. Обществената поръчка е обявена само ден преди коледните празници миналата година, а изпълнителят е избран и договорът с него е подписан за рекордните 10 работни дни (на 11 януари 2017 г.). Питаме дали управителят на фирмата, спечелила поръчката, е бил управител и собственик на бивши фирми на кмета Рачев, казаха тогава протестиращите. И още няколко въпроса: Защо построената детска площадка в село Варвара е по-малка от предвиденото в договора и е на друго място от посоченото в поръчката, а именно - в задния двор на бившия кмет, а не където майките в селото събраха подписка и искаха да е? Защо е отлят фундамент за втора детска площадка, която се обеща на хората, но не се построи? Членовете на Инициативния комитет "Да спасим Община Септември" настояват да получат пълна информация за изпълнението на договора, който се финансира изцяло с публични средства, и кои детски площадки на територията на общината са построени или предвидени за построяване.

Събрани са над 400 подписа от протестиращите за сезиране на Сметната палата и Агенция "Държавна финансова инспекция" да направят пълна ревизия на всички обществени поръчки, реализирани по времe на мандата на кмета Марин Рачев. Инициативният комитет "Да спасим Община Септември" иска още проверка и прозрачност на назначенията и уволненията на служители в общинските дружества, както и отмяна на решението на Общинския съвет за въвеждане на скандалната такса за пренос на кубичен метър минерална вода, която е най-висока в цялата страна. Жителите не са съгласни със 7-кратното увеличаване на таксата за водопреноса - до 3,60 лева на куб. метър, което според тях ще доведе до унищожаване на туризма в района и ще остави без прехрана цели семейства.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПАЗАРДЖИК:

В Пазарджик вече ще се обучават и акушерки и лекарски асистенти

Богата програма на традиционния събор на Црънча за Гергьовден

Петър Куленски на среща с Пламен Димитров: Достойното заплащане на труда е от първостепенно значение

Започва акция срещу неправилното паркиране в Пазарджик

Община Пазарджик отстранява незаконен бетонов фундамент на "Острова"

Община Пазарджик обнови детски площадки

Кметът на Пазарджик поздрави ромите за техния празник

Паталеница не иска кариера за добив на строителни материали

Кметът на Пазарджик откри Седмицата на гората с децата от ДГ "Здравец"

Община Пазарджик ще се освети в синьо на Световния ден за информираност за аутизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик