Протест в Пазарджик заради убийство на пътя

1449
Протест в Пазарджик заради убийство на пътя

Днес, от 14:00 часа, в Пазарджик ще се проведе протест. Причината - според протестиращите правосъдните власти и по-точно прокуратурата се отнасят твърде леко към човек, убил пешеходец заради превишена скорост.

27-годишният Иван Янакиев прегазва 70-годишен мъж с джипа си "Хамър". Той е пуснат преди да изтекат 24 часа, а чак след това разследващите установяват, че е карал със 100 км/ч при двойно по-ниско ограничение, твърди Нова телевизия.

Пазарджик настръхна след като шофьор-рецидивист уби пешеходец

Пореден скандален случай на превишена скорост, завършил с убит пешеходец разбуни духовете в Пазарджик. Млад шофьор, с джип "Хамър", уб...

Стана ясно и, че на булеварда, където се е разиграла кървавата драма, масово се пресича не на пешеходна пътека. Роднините на загиналия мъж твърдят, че убиецът му е пуснат дори преди изтичането на 24-часовия срок, което не беше потвърдено от МВР. Няма изискване да се държи точно 24 часа - задържа се до 24 часа, докато се свършат процесуалните действия, казаха от полицията.

Според информации в социалната мрежа въпросният младеж отдавна си е играл "на руска рулетка" с пешеходците. Роднините на загиналия мъж поискаха Сотир Цацаров да им отговори как така се пускат виновни без проблем.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com