Западният обход на Пазаржик ще струва близо 90 млн. лева

4925
Западният обход на Пазаржик ще струва близо 90 млн. лева
Снимка: АПИ

Близо 90 млн. лева с ДДС е прогнозната цена за изграждането на обход на Пазарджик от запад. Това става ясно от обявената от Агенция „Пътна инфраструктура“ инженерингова обществена поръчка. Тя е за проектиране, строителство и авторски надзор на обекта, разделен на три участъка. Общата му дължина е 5,9 километра.  

Първият участък е по второкласния път Джурово – Пазарджик – Доспат до бул. „Александър Стамболийски“ и с дължина 1940 . Вторият е от бул. „Александър Стамболийски“ до ул. „Любен Боянов“, с дължина 1490 м. Третият е  от ул. „Любен Боянов“ до пътя Джурово – Пазарджик – Доспат, входа на с. Главиница.

Трасето на второкласния път Джурово - Етрополе - Пирдоп - Панагюрище - Пазарджик - Пещера - Батак - Доспат - Барутин преминава през централната улична мрежа на Пазарджик.

 

 

Съществуващият габарит не е проектиран да обслужва наличния тежкотоварен трафик, преминаващ през града. В този си участък второкласният път е най-близката връзка до АМ „Тракия“ и републиканския път Калотина - Драгоман - о.п. София - о.п. Ихтиман - Костенец - Белово - Пазарджик - Пловдив - Харманли - Свиленград - Капитан Андреево - граница Турция.

Обходът на Бургас ще струва 57 млн. лева, спечели го фирма на „Хидрострой“

57 милиона лева с ДДС е стойността на договора за изграждане на обходен път на Бургас, а срокът за изпълнението му е 18 месеца. Конктра...

Предвид високата интензивност, жителите на града са подложени на влошено качество на атмосферния въздух, шумово замърсяване и високи нива на вибрации, пише в документацията.

През 2014 г. са били предприети действия по реализиране на обходен път на Пазарджик, но са преустановени още същата година.

През 2020 г. община Пазарджик отново потвърждава потребността от изграждане на обходен път пред Агенция „Пътна инфраструктура“. Предвиденото трасе за изместване на път ІІ-37, осигуряващ и връзка с път І-8 към и от АМ Тракия е „резервирано“ с одобрения ОУП на гр. Пазарджик.

За реализиране на обекта през 2020 г. е сключено Споразумение за сътрудничество с община Пазарджик, в което тя се задължава да осигури изготвянето на идеен проект. Проектната скорост на трасето ще е 50 км/час, минималното разстояние между пътните кръстовища – 250 метра, широчина на ленти за движение – 2,5 метра, бордюрите и кривите в кръстовищата ще са минимум 10 метра.

Отчуждителните процедури за първия етап са извършени от община Пазарджик и участъкът е теренно обезпечен. За другите два етап трябва да се изпълнят съответните екологични и устройствени процедури, се сочи в заданието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПАЗАРДЖИК:

"Цветя за смет" събра хиляди килограми отпадъци за рециклиране в Пазарджик

Общественици, японското посолство и община Пазарджик засадиха съвместно вишни

Община Пазарджик обяви 2 май за неучебен ден

Община Пазарджик ще раздава цветя и фиданки срещу отпадъци на 20 април

В Пазарджик вече ще се обучават и акушерки и лекарски асистенти

Богата програма на традиционния събор на Црънча за Гергьовден

Петър Куленски на среща с Пламен Димитров: Достойното заплащане на труда е от първостепенно значение

Започва акция срещу неправилното паркиране в Пазарджик

Община Пазарджик отстранява незаконен бетонов фундамент на "Острова"

Община Пазарджик обнови детски площадки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com