Готвят протест срещу отменени присъди на шофьори, причинили катастрофа

2474
Готвят протест срещу отменени присъди на шофьори, причинили катастрофа
Снимка: БГНЕС

Замяната на условните присъди на гръцкия студент Христос Боскос и пловдивчанина Васил Калев, предизвикали на 19.05.2014 година катастрофа, при която тежко пострада 17 годишно момиче, предизвиква протест в Пловдив, съобщи БГНЕС.

В мотивите за решението си Окръжен съд Пловдив се позовава на прословутия чл. 78 А, по който е възможно лице да се освободи от наказателна отговорност, макар и да е извършило престъпление. При доказана вина двамата шофьори се отървават с административни глоби, съдебните им досиета остават чисти, а дължимото по предишната присъда обезщетение от 12 000 лв. за лечение на пострадалата Катерина Матеева, отпада.

Скандална отмяна на присъда на Пловдивския окръжен съд

Пловдивският окръжен съд отмени двегодишната условна присъда на гръцкия студент Христос Боскос, който на 19 май 2014 година със сто кил...

На фаталния 19 май 2014 г. гръцкият студент е карал със сто километра в час през моста на Герджика, след него точно следва страничен сблъсък с колата на другия шофьор, който прави в момента непозволена маневра. Като резултат автомобилът на гръцкия студент връхлита върху автобусна спирка, където чака ученичката от ЕГ „Иван Вазов”. Момичето понесе много операции заради счупени крака, следват още, защото възстановяването върви бавно.

Група във Facebook, създадена по повод на новото решение, призовава за протест срещу отмяната на присъдите в понеделник от 11 часа пред Окръжен съд Пловдив. Ето един от призивите в социалната мрежа: „Защото ние сме младото поколение на страната и ако ние не се опитаме да направим промяната, там където се коренят проблемите, а именно в неправилното законодателство, не виждам как ще очаквате да се промени животът ви към по-добро !!!”

Снимката е от мястото на катастрофата

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com