БСП започна събирането на подписи за вота на недоверие

2932
БСП започна събирането на подписи за вота на недоверие
Снимка: БГНЕС

БСП започва събиране на подписи за иницииране на вот на недоверие към правителството. Това съобщи в декларация от парламентарната трибуна Атанас Мерджанов.

Левицата ще търси подкрепа за искането на недоверие по почти всички секторни политики - в енергетиката, в областта на вътрешния ред и сигурността, в областта на отбраната, на външната политика, като са отворени и за идеи от другите от опозицията, предаде Дарик.

Янаки Стоилов: ДСБ не е опозиция, липсата на истинска опозиция е проблем

Тези съдии, които сега говорят за промяна на съдебната система, са наследници на онези хора, които преди две десетилетия промениха сист...

„Във връзка с политическото напрежение, на което е изложена българското общество през последните дни, „БСП-лява България" настоява всяка парламентарна група ясно и еднозначно да заяви отношението си към българското правителство. Ситуацията, в която никой вече не знае какъв е съставът на управляващото мнозинство и какви са отговорностите на всяка от политическите сили в него, е нетърпима", каза Мерджанов.

По думите му пазарлъкът, на който сме свидетели, е недопустим за една демокрация, тъй като „основният източник на нейната легитимност - народният вот, е всекидневно изкривяван". Не може отделни народни представители да влизат и излизат от мнозинството все едно става въпрос за квартална кръчма, каза Мерджанов. Непонятно е как в една и съща парламентарна група единият съпредседател е управляващ, а другият - в опозиция, допълни той.

„Управлението на страната не е детска игра, а министерското кресло не бива да се ползва като примамка за този или онзи незадоволен заместник партиен лидер. Затова най-честно в настоящата обстановка би било министър-председателят да потвърди легитимността на настоящото правителство, за да стане ясно на българските граждани кой кой е и за какво се бори. Защото няма никакво значение кой ще бъде следващият правосъден министър, ясно е от сега, че политиката, която ще бъде провеждана в това ведомство, ще бъде безуспешна", каза Мерджанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика