ГЕРБ внасят днес нов вот на недоверие

42992
ГЕРБ внасят днес нов вот на недоверие

"Днес ще подготвим нов вот на недоверие и ще го внесем", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде Стандарт нюз.

Той анонсира, че до броени минути ще стане ясно коя е темата.

С новия - втори вот на недоверие, от ГЕРБ ще спазят заканата си за вот до дупка. Още след като се отказаха да внасят вот на недоверие за цялостна политика Борисов обяви, че ще внасят един след друг вотове по ресорни политики.

На въпрос дали ще сезират Конституционния съд във връзка с първия внесен вот на недоверие заради политиката в инвестиционното проектиране, Борисов каза: „Не. Посъветваха ни бивши конституционни съдии, че няма да мине поради простата причина, че има тълкувание от 1995 г., което беше когато още нямаше биометрични данни и имаше гласуване с чужди карти. Няма смисъл да се харчи време на Конституционния съд с това. То вече замина".

"Важното от това заседание днес е - за пореден път се показа, че "Атака" и Волен Сидеров са партията, която държи кабинета, държи парламента", каза Борисов. "Няма ли ги "Атака", това правителство пада", подчерта той. Според него от там нататък всички приказки, които изказали днес не отговарят на истината.

Бойко Борисов припомни за пореден път, че Станишев и Местан от парламентарната трибуна казвали: "Идете си с мир, ще ви махнем по другия начин". "Сега искат от нас да сме били конструктивни. Те ни свалиха от власт с нечестни методи. Сега казват да бъдем конструктивни - за кое да бъдем конструктивни? Какво са направили те? Че са взели 1 милиард и си откупуват време с различни слоеве. Растеж надолу, безработица нагоре, лъжа във всичките им основни направления. Обещания само - най-близкото им, което щели да изпълнят, е в средата на мандата. Всичко отива в края на мандата", каза той.

На въпрос за думите на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева за строителството на магистралите по времето на ГЕРБ, Бойко Борисов каза: "Знае се кои са фирмите, които са строили магистралите. Всички са с поне 10-15 години регистрация преди да дойдат ГЕРБ на власт. Тази госпожа, заради която загинаха хора на магистралата, най-малко й отива да прави коментари. Да си носи там цикламеното костюмче и да си мълчи", заяви Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика