Калфин: Принципният разговор за политика се измества към лични нападки

16305
Калфин: Принципният разговор за политика се измества към лични нападки
Снимка: БГНЕС

Принципният разговор за политика се измества към лични нападки и то напълно безпочвени. Ако Калфин е проблемът на левицата, то тя навярно е в блестящо състояние и няма никакъв проблем. Така евродепутатът и водач на листата на АБВ за предстоящия евровот Ивайло Калфин коментира в ефира на БНР материал на журналиста Калина Андролова, в който тя казва, че Калфин дължи благодарности на председателя на БСП за кариерата си, а протестите му срещу политиката, която левицата провежда, са заради изчерпаните лично за него варианти.

„Абсолютно невярно е това, че са свършили опциите ми в политиката и търся да се закача за някъде. Точно обратното. Ако исках да имам спокоен живот в политиката, имах и тази възможност, да продължа да правя това, което искам, в рамките на БСП", обясни Ивайло Калфин и допълни, че е разполагал с възможността да се кандидатира за пореден мандат в ЕП на избираемо място в листата на левицата. Той обаче каза, че не е търсил лесния начин, но търси принципи в политиката.

АБВ и Реформаторите: Пеевски е обида за избирателите на ДПС

Работихме с г-н Калфин по присъединяването на България към Европейския съюз. Различаваме се в позицията ни за Крим, не съм чела още АБВ...

Ивайло Калфин обясни, че е критичен към БСП, тъй като разбиранията за лява политика не са това, което се случва в момента.

„В момента не се знае какво се случва, не се знае каква е политиката, непрекъснато се вадят от ръкавите някакви нови приоритети, отказва БСП да има ясен договор с другия си коалиционен партньор, в който да определи какви са приоритетите и какво ще се случва. Освен това, когато говорим за лява алтернатива, особено след пагубното управление на ГЕРБ, мисля, че не е това, което виждаме в момента. Така, че аз съм готов да говоря по всички теми, свързани с конкретната политика и защо това се случва или не се случва. А пренасянето на лична основа, още повече с неверни твърдения, че някой си търси място под слънцето е не само несериозно, но и вредно за левицата", коментира Калфин. И допълни, че ключовият момент е в представите за това какво е лява политика.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика