X
 
 

Каракачанов настоя за възстановяване на наборната военна служба

3920 8
photo of Каракачанов настоя за възстановяване на наборната военна служба
Снимка: БГНЕС
Да се възстанови отново наборната военна служба и младите хора да се върнат в казармата, за да се научат на ред и дисциплина -за това настоя днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той откри днес край Казанлък втория Национален събор на запасното войнство, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. В събора участваха представители на военно-патриотичните организации в страната. Военният министър наблюдава демонстрация на военнослужещите от Специалните сили ,които показаха способности при изпълнение на военни ръкопашни техники, стрелба с маркиращи боеприпаси, както и директна акция за освобождаване на заложници и инфилтриране по парашутен способ с парашутна система тип „Летящо крило“.

Той благодари на военнослужещите от запаса и резерва – членове на военнопатриотичните съюзи, за службата в редовете на Българската армия. „Вашата роля на хора, служили на България, е изключително важна във времена, в които понятия като чест, достойнство, род, служба са като че ли забравени. Вашата дейност и инициативи, свързани с популяризирането на военната и общобългарската история, крепят българщината и пламъка на родолюбието“, заяви министър Каракачанов в обръщението си към участниците в събора. Той пожела на представителите на запасното воинство, членуващи в различни съюзи и организации, да бъдат единни, обединени от клетвата за вярност към България, която са полагали, и да дадат пример на българското общество. „Вие сте носители на спомена за славната Българска армия. Пожелавам ви да сте активни и да продължавате да възпитавате младото поколение в дух на родолюбие“, каза в заключение министърът на отбраната.

Сидеров: При управлението на Каракачанов военното разузнаване е пред фалит и срив

При управлението на министъра на отбраната Каракачанов военното разузнаване е пред фалит, пред срив. Това каза лидерът на "Атака" Волен...

Организатор на втория Национален събор на запасното воинство е Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва със съдействието на Министерството на отбраната и община Казанлък. В него участват представители на военнопатриотичните организации в страната. Целите на събора, обявени от председателя на СОСЗР генерал о.з. Златан Стойков, са популяризиране на службата в Българската армия като върховен дълг за гарантиране на сигурността и териториалната цялост на страната, укрепване на живата връзка между армията и запасното воинство, утвърждаване на народните традиции и обичаи – извор на изключителна сила за патриотичното възпитание на младото поколение.

Стотици участници и гости на събора наблюдаваха днес динамичния показ на военнослужещи от Специалните сили, които демонстрираха способности при изпълнение на военни ръкопашни техники, парашутни скокове, стоварване на военнослужещи по способа „бързо въже“, стрелба с маркиращи боеприпаси и обезвреждане на терористи. С показаните умения командосите заслужиха овациите на участниците в събора. В демонстрациите участваха и военнослужещи от Военновъздушните сили с вертолет „Кугар“ и самолет Ан-2. Военнослужещи от Военноморските сили представиха специално водолазно оборудване.

В художествената програма на събора участва Представителният ансамбъл на Въоръжените сили.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Запасен редник анти-милитарист 5 Запасен редник анти-милитарист преди 1 месец Профил на трол?
  Ротен-фюрера на БКП+БЗНС-казармения комунизъм ДС-Ванче караШкембе да вкара "доброволно" в казармата за пример първо ДС-МВРо читаците Джанбаз, Слабак, Контрера, Веселинов, ..... Пък и преди къркан да ръси глупости, лично да покаже едно коремно на лост и 100 м патешко ходене, 30 коремни преси и 2 км бягане с 30 кг смаражение!
 • военнен 5.1 военнен преди 1 месец Профил на трол?
  Научи се да пишеш,най напред и тогава и тогава се изказвай неподготвен.
  : 0 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Каракачанов да даде пример. Наполеон Бонапарт, една спорна личност, е могъл да бъде всякакъв. Обикновен войник, редник и генерал. Освободител на народите от тиранията на старата аристокрация и кралската династия, и деспот и тиранин. Прогресивен човек който вярва в науката и изкуствата и император с амбиции за безгранична власт над почти цял континент. Обаче Наполеон Бонапарт е бил любим главноко виж още ›› мандващ на цялата армия поради едно качество: Винаги е бил сред войниците на предната огнева линия и е рискувал собствения си живот наравно с тях! Нека Красимир Каракачанов да направи така, щото войниците да го уважават поне, ако не да го обичат!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Каракачана да взема пушката и да заминава на фронта като иска да е войник ,а не да връща донаборната служба.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Мадам, не се изказвайте по въпроси, от които си нямате понятие. Няма такова нещо като донаборна служба. Тя е наборна, а донаборната комисия решава дали си нормален мъж, годен за наборна служба или джендър с лакирани нокти.
  : 1 !
 • Георги Илиев Митев 2 Георги Илиев Митев преди 1 месец Профил на трол?
  Песента на витошара. Само от спортист в планината ти ще се спасиш, защото долу е полиция горе е милиция и навсякъде е авиация без комуникация. Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от полицията, военните, институции и граждани. Град София (2014).
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Потърпевш най-вече от докторите на 4-ти км.
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Освен донаборниците да се окажат днешните пенсионери, като мен. И без друго сме наясно с простотиите, а и сме им свикнали. Всички млади, които стават за нещо, ще изчезнат много преди да ги приберат в казармата и това го намирам за нормално. И аз на тяхно място бих постъпил така!