Кунева: Реформаторският блок ще спечели всички избори

23748
Кунева: Реформаторският блок ще спечели всички избори
Снимка: БГНЕС

Подгответе се за успеха. Реформаторският блок ще печели всички следващи избори. Това каза в речта си по време на Първата среща на софийските организации на Реформаторския блок Меглена Кунева, лидер на „Движение България на гражданите“, предаде „Фокус”.

„Никога повече българско правителство няма да разединява хората, защото след Реформаторския блок, всички правителства на България ще бъдат реформаторски. Никога повече български парламент няма да тръгва срещу европейската ориентация на България. Защото това ще е параламент със силна реформаторска група. Никога повече в Европарламента няма да извива глас българска омраза, защото там ксенофоби, популисти и политически ГМО няма да има - ще има реформатори. Никога повече български кметове и общински съветници няма да бъдат притискани в ъгъла и изнудвани чрез държавни субсидии, няма да бъдат унижавани с изборни манипулации. Защото кметовете и общинските съветници в България ще бъдат реформатори”, заяви Кунева.

Реформаторският блок: Срамуваме се от българското правителство

Срамуваме се от поведението на българското правителство, от лидера на ПЕС и на БСП Сергей Станишев и всички лъжепатриоти, които в тези ...

По думите й Реформаторският блок днес приключва етапа на своето структуриране. „Реформаторският блок може да разрешава и успокоява конфликтите, а не да прави като другите – да се храни от тях. Това направихме с разумните ни предложения за Изборния кодекс, с предложенията ни за реформи в правосъдната система и избирането на магистратите”, каза още тя.

Кунева определи ситуацията в страната като евакуация на хора от горяща къща и добави, че единствено Реформаторският блок дава надежда на хората, запазили вярата си.

„Изборите през май са новият политически договор на България. Това е времето да върнем България на гражадните. Това е времето да помогнем на Европа да се справи с популизма, да види по нов начин лидерството. Европа продължава да бъде проектът за мир, проект, който предотвратява граждански войни и нашите европейски приятели трябва да помнят това”, каза още Кунева.

В началото на срещата Светослав Малинов от Реформаторския блок разгъна украинското знаме и призова за минута мълчание в памет на жертвите от сблъсъците в Украйна.

Радан Кънев: Едни и същи сили подклаждат напрежение в Киев и у нас

Едни и същи сили подклаждат напрежение и антиевропейски настроения в Киев и у нас. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод безре...

Снимка: Найо Тицин

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика