X
 
 

МВР купува за над 1,7 млн. лв. лицензи за невидима информация в паспортите

2652 0
МВР купува за над 1,7 млн. лв. лицензи за невидима информация в паспортите
Снимка: МВР
За 1 154 000 лв. без ДДС Министерството на вътрешните работи купува 1 600 000 лизензи за невидима постоянна информация и 5 300 000 – за невидима лична информация в паспортите.

Има и опция за доставка на допълнително количество лицензи на стойност до 573 000 лева без ДДС, която включва още 700 000 бр. лицензи за невидима постоянна и 3 000 000 бр. за невидима лична информация.

Опцията ще се ползва по целесъобразност до реализиране на модела за централизирана персонализация на българските лични документи и отпечатването на новото поколение. Така общата стойност за изпълнение на поръчката е оферирана за 1 717 000 лв. без ДДС.

Служител на отряда за борба с тероризма е арестуван за искане на откуп

Задържан е служител на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) за искане на откуп за откраднат автомобил. Това каза пред жур...

Договорът с унгарската компания JURA-TRADE Kft („Юра Трейд“ ООД), със седалище в столицата Будапеща, е подписан на 10-ти април и вече е докладван в Агенцията за обществени поръчки.

Изборът е направен чрез договаряне без предварително обявление с мотив, че дружеството се явява притежател на изключителното право на лиценза.

В документацията е припомнено поверително решение на Министерския съвет от 7-ми май 2009 г., с което са одобрени вложените защити и цялостното оформление на българските лични документи.

В тях се вгражда два типа защитна информация - невидима постоянна информация в книжните тела на документи тип „паспорт“ при тяхната полиграфическа изработка и невидима лична информация, която се вгражда в снимката на лицето.

Договорената единична цена на брой лиценз за невидима постоянна информация е 0,39 лв. без ДДС, а за невидима лична информация – 0,10 лв. без ДДС.

Борисов: Една стара слабост да се похвалим за наркотици е преодоляна

През последните няколко месеца с румънските колеги много активно работят службите и по отношение на „ало измамниците”, и по...

МВР придобива правото за ползване на двата лиценза след сключване на рамково споразумение от септември месец същата година.

Тъй като лицензите за вгражданите защити, предложени от „Сименс“ ЕООД, са обект на патент между МВР, „Сименс“ ЕООД и JURA JSP GmbH, впоследствие са сключени два тристранни договора за предоставянето им.

След приключване на този договор лицензите са били осигурявани по договор с JURA TRADE KFT, а JURA JSP GmbH е дружество, което има право да издава лиценз за изображения, защитени от Патент № 6,104,812 на  САЩ, собственост на "Юра Трейд".

Изобретението е регистрирано на дружеството и с патент, издаден от Патентно ведомство на Република България.

Предишният договор – за подновяване на лицензите с унгарската фирма е сключен на 26-ти април 2017. Той е на стойност 646 728 без ДДС и е изтекъл в началото на 2018-та година. Тогава бройките са други – за невидима постоянна информация лицензите са били 861 400, а за невидима лична информация – три милиона. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално