На първо четене: Промениха закона за горивата, БСП съзря политически мотиви

1507
На първо четене: Промениха закона за горивата, БСП съзря политически мотиви
Снимка: БГНЕС

Облекчен режим за регистрация на вътрешните обектите за снабдяване с горива за превозвачи, концесионери на природни богатства, както и строителни обекти, свързани с важни за страната инфраструктурни проекти.

Това гласуваха депутатите с одобрените на първо четене промени в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и нефтени продукти.

С приемането на закона, който е в сила от началото на 2019 г., бе въведен терминът „вътрешен обект“, с който се обозначават т.нар. ведомствени бензиностанции, както и регистрацията на такива. Практиката обаче показва, че така зададените условия за регистрация ограничават възможността на фирмите да регистрират такива обекти, смятат вносителите от „Обединени патриоти“.

Новите текстове предизвикаха интересен дебат в пленарната зала, в който опозицията от БСП намеси и премиера Бойко Борисов. Причината за това станаха честите премиерски инспекции от строителните площадки на различни инфраструктурни обекти, предавани на живо в социалните мрежи. Според депутата Георги Свиленски, Борисов често се снимал в кабините на различни строителни машини, разговарял с шофьорите им, но пропуснал да забележи проблема.

„Премиерът не разбра ли, че тези трактори няма къде да зареждат“, пошегува се Свиленски, което пък предизвика реакция от водещия заседанието Емил Христов.

Защо премиера го няма да каже, че няма къде да зарежда гориво?

"Защо премиера го няма да каже, че (браншът) няма къде да зарежда (гориво)?" Това попита от парламентарната трибуна днес депутатът от ...

„Вие не сте по темата и аз имам задължение по правилник да ви прекъсна“, отвърна му Христов, който го подкани да говори единствено по същество на законопроекта, заканвайки се в противен случай да му отнеме думата.

Това обаче не спря Свиленски, който продължи: „Темата е – защо премиерът го няма да каже, че браншът няма къде да зарежда и използва „Обединени патриоти“ за тези закони. Защото ви е страх да си изкарате премиера, който от сряда до събота се снима с багеристи, а днес го няма да каже, че има проблеми“.

„Като народен представител имам право да внеса всякакъв законопроект, който преценя, че е правилен и полезен за българската държава и българските граждани“, защити промените Юлиан Ангелов от патриотите, който е вносител. „Аз искам утре да има възможност, ако не дай Боже Корнелия и Карадайъ управляват заедно, те да могат да карат валяка, да е зареден и да не се налага да го бутат“, включи се той в шеговития тон.

Ангелов подчерта още, че предлаганите промени за облекчаване на режима за регистрация на обектите за снабдяване на горива са подкрепени и от редица браншови организации на заинтересованите лица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика