НС създава комисия за имунитета на Сидеров

2656
НС създава комисия за имунитета на Сидеров
Снимка: БГНЕС

На днешното си пленарно заседание, депутатите гласуваха решение за създаване на Временна комисия по исканията на Главния прокурор на Република България, за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител и лидер на ПП „Атака” Волен Сидеров, предаде „Фокус” .

„За” създаването на комисията гласуваха 119 народни представите, „против” - 10 и 4 - „въздържал се”.

Деница Гаджева: 40 полицаи ни биха в НАТФИЗ

Това, което преживях във фоайето на НАТФИЗ, не го пожелавам и на най-големия си враг. 40 полицаи ни блъскаха и ритаха. Мен ме изхвърлих...

Задачата на комисията ще бъде да проучи дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер по отправените искания от Главния прокурор на 30 ноември 2015г. Исканията са направени във връзка с образувани 2 досъдебни производство по описа на СГП. Временната комисия ще се състои от 17 народни представители, по двама от всяка парламентарна група и един независим, а срокът за който ще заседава, е 7 дни.

Народният представител от ПГ на "Атака" Явор Нотев отправи предложение за допълване на дневния ред на комисията. „Изхождам от факта, че е известен фактът на всички народни представители, че по повод искане на главния прокурор взехме решение прокуратурата да задържи двамата народни представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Известно е също така, че българският съд обяви на две инстанции задържането им за незаконно. Налице е съдебен акт, който представлява основание за незаконни действия, които пряко засягат правата на народните представители, чиито имунитет беше снет”, посочи още Нотев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика