X
 
 

Обработва ли се обществото, за да се оправдае купуването на нов правителствен самолет?

3122 6
Обработва ли се обществото, за да се оправдае купуването на нов правителствен самолет?
Снимка: БГНЕС
"Правителственият „Фалкон” може да лети още 100 години. Машината има неограничен технически ресурс, когато се поддържа, както е предписано от производителя. Кой каза, че е отказала навигационна система? Никаква навигационна система не е отказала, отказал е един дисплей. Имам чувството, че се обработва общественото мнение, за да се оправдаят тези 50-60 млн. долара, колкото ще струва един нов самолет." Това каза в интервю за bTV Цвятко Луканов, бивш директор на "Авиоотряд 28".

По думите му основният проблем със самолета е липсата на хангар, в който да се съхранява.

Изглежда емблематично развалящият се "Фалкон" отива в пенсия

Отива ли в пенсия един от емблематичните държави самолети - "Фалкон", който е на вече 19 години? Най-вероятно да, предвид едно от днешн...

"От пресцентъра на МС са много велики авиационни специалисти. Никаква система не е оказала на самолета", допълни още Луканов. По думите му с всеки един самолет инцидент може да е фатален, не само с "Фалкон."

Той припомни и че настоящия ръководител на "Авиоотряд 28" е бивш бодигард, а не авиационен специалист. 

Припомняме, че наскоро стана ясно, че правителството смята да купи нов самолет след последните инциденти с „Фалкон”. Кабинетът възложи на "Авиотряд 28" да подготви договор за закупуване на новата машина.

Самолетът, който се използва в момента, е на 20 г., купен е от Ръководство на въздушно движение 22 млн. долара. Скоро след това РВД го предоставя за специални полети.

Инцидент със самолета на Бойко Борисов при кацането в Брюксел

Самолетът, с който премиерът Бойко Борисов пристигна в Брюксел, е спукал гума при кацането си. Това сподели самият Борисов пред журнали...

Техническите проблеми започват след 2010 г. През 2014 г. пукна гума при кацане, а през 2015 г. не се прибра носовият колесник.

Последният инцидент с правителствения самолет беше в средата на ноември. След посещението на премиера Бойко Борисов в Солун при заход за кацане на софийското летище навигационната система е отказала.

Цвятко Луканов обяви още, че докато е бил директор на Авиоотряд 28 не е имало проблем с „Фалкона” по вина на машината.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Въпрос? 4 Въпрос? преди 1 месец Профил на трол?
  Обработва ли се обществото, за да се оправдае купуването на нов правителствен самолет, както купуването на американските изтребители F-16
 • Октомври 3 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Ама как жалите за Враговете на Народа . Щъ съ разплача и аз. Случано да не си навехнат и малките им пръстчета. Случайно и ако все пак се случи на някой от тях и доста от вас плачете.
 • Октомври 2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Ей какъв КЕФ ще ми бъде ако този самолет нали....... Ще бъде един от най РАДОСТНИТЕ ми дни в Живота и ще НАПРАВЯ голямо ПАРТИ. Честна пионерска.
 • Октомври 2.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Не , бе аз имах в предвид самолета им да отиде до Луната и после борисов да има още едно доказателство за ОГРОМНИЯТ НАПРЕДЪК на България. Макар и него да го хваща сериозна шизофрения. Хем тези 30 години били най доброто за България , хем пък орешарски докарал Национална катастрофа. Е , ако това не е Шизо ТО КАКВО Е ?
  : 2 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Тиквеникоф е ненаситен, но ще дойде ден ...
 • Октомври 1.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Е , ще дойде ден и той отново ще отиде на парти и ще преяжда с еленско филе и ще се напива с вино на 12000 години ако зависеше от 80% от форума на actualno и цялото actualno com. И този ден идва . Днес е . А , сега се замисли , че тия обичат навсякъде да им показват мръсните мутри И на само едно НЕ ИСКАТ. И това место е ПАРТИТО. А има защо ВЕРВАЙ ми.
  : 3 !