Плевнелиев: Избори след изборите не са решение

15078
Плевнелиев: Избори след изборите не са решение
Снимка: БГНЕС

„Абсолютно съм убеден, че избори след изборите не са решение. Това каза президентът Росен Плевнелиев при откриването на кампанията „25 години свободна България” в коментар за предсрочните парламентарни избори, които се проведоха на 5 октомври, предаде „Фокус”.

„Ние не можем да кажем на българския народ: „Вие не гласувахте правилно, хайде сега на поправителен”. Не народът е на поправителен – политиците са на поправителен. Дано да се справим. Дано те да се справят и да се отнесат отговорно към това, което народът каза. Не мога оттук-нататък да давам допълнителни оценки. Необходимо е смирение, необходим е ясен ангажимент и много, много, много работа”, заяви държавният глава.

Бареков: Реформаторите купиха 1/3 от гласовете си

"Единствената формация, която няма моралното право да говори за участие в управленска коалиция и да извива ръцете на когото и да било, ...

„Българският народ излезе и гласува на изборите в неделя. Сега от политиците се очаква да чуят ясно посланията на хората – за какво гласуваха те, да намерят необходимите механизми да бъдат достатъчно смели и разумни, за да чуят народа и да отговорят на неговото очакване, че трябва да се работи здраво”, допълни Плевнелиев.

На въпрос кога ще свика Народното събрание, президентът Росен Плевнелиев уточни: „Като държавен глава, ще спазя конституционните срокове. Държавният глава не е ежедневен коментатор и в никакъв случай не е политически коментатор. Държавният глава е стожерът на правилата и на най-висшия за нас всички закон, а именно Конституцията и нейното спазване. Ще се отнеса много сериозно към конституционните си ангажименти. За съжаление, ще ми се наложи за пореден път да го направя това, както ми се наложи и миналата година”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика